Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Ανυπολόγιστη η οικολογική καταστροφή στον Αμαζόνιο

Μια ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή φοβούνται οι ειδικοί που παρακολουθούν «με κομμένη την ανάσα» τις τεράστιες πυρκαγιές που καίνε το δάσος του Αμαζονίου.
Η επιστημονική κοινότητα μιλά για αριθμό-ρεκόρ στις φωτιές που πλήττουν τον «Πνεύμονα της Γης» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ένα ισχυρότατο πλήγμα στην προσπάθεια του πλανήτη να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε χθες πως η κυβέρνησή του δεν έχει τους πόρους για να καταπολεμήσει τις πυρκαγιές στο τροπικό δάσος της Αμαζονίας, αφού δορυφορικές εικόνες έδειξαν φέτος αριθμό ρεκόρ πυρκαγιών. Σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook, ο πρόεδρος δήλωσε πως η κυβέρνηση διεξάγει έρευνες σχετικά με τις πυρκαγιές. Δήλωσε επίσης πως ουδέποτε υποστήριξε πως μη κυβερνητικές οργανώσεις βάζουν φωτιές στο τροπικό δάσος προθέτοντας πως μιλούσε μόνο για τις υποψίες του.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας στο φύλλο της Παρασκευής 23 Αυγούστου.

 

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...