Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αυξημένα μέτρα αλλά όχι γενικό lockdown στη Σπερχειάδα

Αυξημένα μέτρα αλλά όχι γενικό lockdown αποφάσισε τελικά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τοπική Κοινότητα Σπερχειάδας  .Καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και στην αλλαγή της απόφασης επαιξαν τα rapid tests που διενεργήθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες όπου μετά από 300 ελέγχους,  βρέθηκαν 4 μόνο θετικά.

Με διευκρινιστική εγκύκλιο που στάλθηκε το πρωί στον Δήμο Μακρακώμης τα δεδομένα άλλαξαν.

Σύμφωνα με τις καθημερινές ανακοινώσεις των κρουσμάτων από την Πολιτική Προστασία είχαμε 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Σπερχειάδα, ενα κρούσμα  στην Κοινότητα Αγίου Σώστη και ενα  στην Κοινότητα Γαρδικίου.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης καθώς και της πιθανότητας να υπάρξει κινητικότητα των κατοίκων και η κατάσταση να καταστεί ανεξέλεγκτη με εισήγηση του  Δημάρχου Γιώργου Χαντζή ,  της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μακρακώμης , του  Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα  ,  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  προχώρησε σε αλλαγή της απόφασης για σκληρό λοκντάουν , επιβάλλοντας μόνο περιοριστικά μέτρα  μέχρι 14-1-2021.
Τα μέτρα αστυνόμευσης βέβαια είναι πιο αυστηρά, ωστόσο επιτρέπονται οι μετακινήσεις των κατοίκων,  σύμφωνα με τις προϋποθέσεις για την προστασία από τον κορονοϊό και η αγορά θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 6 το απόγευμα.