Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ενα βροντερό ΟΧΙ ! (Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή)

 

 
Μήπως να το ξανασκεφτούμε ; Μήπως να ζητήσουμε απο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να αρνηθεί να δεχτεί το ποσό που αντιστοιχεί στην Ελλάδα απο το Ευρωπαικό Ταμείο Ανάκαμψης ; Το λέω γιατί αν οι ευρωπαίοι μαζί με το πακέτο χρηματοδότησης ,  μας υποχρέωσουν οι αθεόφοβοι με τίποτα ''απεχθείς '' ευρωπαικές ντιρεκτίβες ,  να διαθέσουμε για παράδειγμα ενα σημαντικό ποσό των μεταβιβάσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , νομίζω οτι δεν θα καταφέρουμε να απορροφήσουμε τα κονδύλια και θα αναγκαστούμε να τα επιστρέψουμε στους ''εκβιαστές '' μας , σύμφωνα με την ρητορική του ακροαριστερού και ακροδεξιού λαικισμού στην Ελλάδα .
 
Και ο λόγος που δεν θα καταφέρουμε να απορροφήσουμε το πακέτο ανάκαμψης είναι οτι τον τελευταίο καιρό απο Κινήσεις Πολιτών και διάφορους συλλόγους , ακούγονται συνεχώς ''βροντερά οχι '' στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη χώρα μας .
Για παράδειγμα στην Περιφέρεια Στερεάς , εχουν ξεσηκωθεί οι πάντες για να αποτρέψουν μια ''μεγάλη'' ...καταστροφή στο περιβάλλον . Η Φθιώτιδα ετοιμάζεται για δικαστικό αγώνα . Πάει το θέμα στο Συμβούλιο Επικρατείας , που σημαίνει 5 με 6 χρόνια καθυστέρηση . Στην Ευρυτανία οργανώνουν μαζικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις για να αποτρέψουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε μαρτυρικούς τόπους !
Διαβάζουμε οτι και στην Εύβοια ζούν ανάλογες ιστορικές στιγμές .
Οπως γράφει ο τοπικός τύπος ''οι νέες άδειες αιολικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Ερέτριας, ένωσαν το δήμο, τους συλλόγους και του πολίτες σε μια γροθιά!
Καθολική είναι η αναγνώριση, για την υπεύθυνη αντιμετώπιση του θέματος των ανεμογεννητριών  σε ένα ιστορικό δημοτικό Συμβούλιο, που με ομοψυχία αποφάσισε ομόφωνα να πει ένα βροντερό ΟΧΙ στην τοποθέτηση νέων ανεμογεννητριών στον Δήμο Ερέτριας΄΄.
Φυσικά το χρήμα ουδείς εμίσησε . Καλοδεχούμενο επομένως το πακέτο ανάκαμψης , αλλά δεν θέλουμε δεσμεύσεις . Πως να το κάνουμε . Θέλουμε να μας πετάξουν τα λεφτά με το ελικόπτερο και να αποχωρήσουν .Πως το ελεγε ο πρώην υπουργός Οικονομικών ; Οι ελληνες δεν θέλουν λεφτά και  δουλειές . Θέλουν αξιοπρέπεια ! Κάπως ετσι ...
                                                                                                                                                                                     Χρήστος  Αλεξανδρής
                                                                                                                                                                                             Δημοσιογράφος