Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Χάθηκε η μάχη στο μεταναστευτικό !!


Οι φήμες είναι σαν τις πεταλούδες , ελεγε ο Μιτεράν . Πετάνε και φεύγουν . Ομηροι φημών , ομως είναι το τελευταίο διάστημα η Δήμαρχος Στυλίδας και οι κάτοικοι στην Ανατολική Φθιώτιδα και τρέχουν πίσω απο αυτές για να αποτρέψουν το κακό που απειλεί τον τόπο τους .Οργανώνουν λαικές συνελεύσεις , προγραμματίζουν κινητοποιήσεις και στέλνουν τελεσίγραφα στην κεντρική εξουσία .
''Είμαστε αλληλέγγυοι στο μεταναστευτικό πρόβλημα , οχι όμως σε κινήσεις που γίνονται υπόγεια χωρίς την ενημέρωση , την γνώμη και την έγκριση του Τοπικού Συμβουλίου , του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου μας'' .
Το πρώτο τελεσίγραφο εστάλη απο τον Καραβόμυλο , οταν αρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για την εγκατάσταση προσφύγων . Το δεύτερο εστάλη απο το Αυλάκι , μετά τις νέες φήμες οτι ερχονται πρόσφυγες .
Εχουμε την αίσθηση οτι η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό απευθύνεται εις ωτα μη ακουόντων . Εχει χάσει τη μάχη της ενημέρωσης των πολιτών για τις διαστάσεις του μεταναστευτικού προβλήματος και εχει γίνει και αυτή θύμα της παραπληροφόρησης που κυριαρχεί σε σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό . Την ατζέντα σε αυτό το μείζον ζήτημα την διαμορφώνουν πλέον οι ακραίοι και οι λαικιστές που φαίνεται να αφουγκράζονται καλύτερα τις ανησυχίες και τους φόβους της ελληνικής κοινωνίας για το πρόβλημα των προσφύγων και μεταναστών . Και αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο αλλά απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη .
Το κόμμα του φόβου κερδίζει παντού εδαφος . Οσο οι πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονταν στα Νησιά του Αιγαίου , με την πολιτική των ανοιχτων συνόρων που υιοθετούσε στο μεταναστευτικό ζήτημα η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , η ανασφάλεια στα Νησιά είχε χτυπήσει κόκκινο και οι κάτοικοι εκριναν αυστηρότερα την κυβέρνηση , σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα . Με την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να μεταφέρει τους πρόσφυγες και μετανάστες στην ενδοχώρα , είναι πολύ πιθανό η ανασφάλεια και ο φόβος να κυριεύσει και την υπόλοιπη Ελλάδα , αφήνοντας ανοιχτό το εδαφος στις ακραίες αντιμεταναστευτικές φωνές . Ηδη τα πρώτα αρνητικά δειγματα γραφής για την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό καταγράφησαν στις δημοσκοπήσεις .
Μόνο δύο στους δέκα πολίτες θεωρούν πως η διαχείριση του μεταναστευτικού εκ μέρους της κυβέρνησης είναι η σωστή .
'Να μου το θυμηθείς , το μεταναστευτικό θα ρίξει το Μητσοτάκη '', μου είπε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας το οποίο συνάντησα τυχαία στο δρόμο .
Υπάρχει ομως και ενα αλλο ζήτημα στο μεταναστευτικό πρωτόγνωρο για τα μέχρι σήμερα δεδομένα και πολύ σημαντικότερο απο αυτά που εχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα.
Το ζήτημα της κουλτούρας που οπως και να το κάνουμε περιπλέκει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία της ενσωμάτωσης των μεταναστών στην πατρίδα μας . Οι πρόσφυγες απο τη Συρία ηρθαν αντιμέτωποι με τις φοβίες των δυτικών κοινωνιών για το Ισλάμ .
Σε ολα αυτά τα θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό η κυβέρνηση φαίνεται να εχει χάσει τη μαχη της σωστής ενημέρωσης του ελληνικού λαού και την κοινή γνώμη διαμορφώνουν πλέον οι φήμες που πετάνε απο την μία περιοχή στην αλλη και οι ακραίες , ξενοφοβικές και αντιμεταναστευτικές φωνές .
 
                                                                                                                                                                      Χρήστος Αλεξανδρής
                                                                                                                                                                          Δημοσιογράφος
 

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...