Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Η ισχύς εν τη ενώσει για 5 Δήμους της Φθιώτιδας !

 

 

Οι Δήμαρχοι Λαμιέων , Μακρακώμης , Δομοκού , Στυλίδας και Αμφίκλειας-Ελάτειας  , ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να διεκδικήσουν πόρους και εργα στη νέα αναπτυξιακή περίοδο που ξεκινά το 2021 . 

Στο Δημαρχείο Λαμίας στην οδό Φλέμινγκ «έπεσαν» χθες οι υπογραφές για το νέο αναπτυξιακό εργαλείο- τις Αμφικτιονίες– τον οργανισμό που ιδρύεται με την συμμετοχή των πέντε Δήμων της Φθιώτιδας .

Και οι πέντε Δήμαρχοι στάθηκαν στο γεγονός πως ο νέος αναπτυξιακός οργανισμός θα αποτελέσει το εργαλείο που έχουν ανάγκη οι δήμοι του νομού μας, προκειμένου να αναπτύξουν τις απαραίτητες δράσεις.

Δράσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των Δήμων προς όφελος όλων, τόσο για τον κάθε Δήμο ξεχωριστά , αλλά και συνολικά  για τον Νομό Φθιώτιδας.

 

Προσωρινός πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού “Αμφικτυονίες Α.Ε” αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος με την πρώτη συνεδρίαση του οργανισμού να έχει ορισθεί σε τρεις μήνες από τώρα. Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Καραίσκος  ίσως είναι ο πρώτος αναπτυξιακός οργανισμός που συστήνεται στην χώρα.

''Ολοι οι Δήμοι , είπε ο κ. Καραίσκος , εχουν ως σκοπό την ανάπτυξη των τοπικών τους κοινωνιών αξιοποιώντας ολα τα εργαλεία που εχουν στη διαθεσή τους . Αυτό πράξαμε , συστήνοντας εναν αναπτυξιακό οργανισμό δημοσίου ενδιαφέροντος που θα λειτουργεί με διαφάνεια και λογοδοσία .