Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Γιατί ο Τσίπρας φοβάται τις δημοσκοπήσεις που έρχονται

Με το βλέμμα στραμμένο στις δημοσκοπήσεις που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, δεν ανησυχεί τόσο για τα ποσοστά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία θεωρεί ότι θα έχουν μείωση –και μεγαλύτερη μείωση τα ποιοτικά στοιχεία- όσο και για τα δικά του ποσοστά.

Η «διαλλακτική τακτική» που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα των πυρκαγιών έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, μη ζητώντας ούτε καν παραιτήσεις υπουργών, δεν έπεισε τους «σκληρούς» του ΣΥΡΙΖΑ (σχετικά αποκαλυπτικά  ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις που υπήρξαν εντός κόμματος είχε δημοσιεύσει το 15minutes.gr), είναι δε αμφίβολο εάν, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, κατορθώσει να έχει αποδοχή από την κοινωνία.

Το «ακόμα και αν χάνει ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας δεν μπορεί», αν φανεί και στις νέες δημοσκοπήσεις, θα δυσχεράνει το κλίμα μιας ανάκαμψης που επιδιώκει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς  αν δεν αναστρέψει και τώρα το κλίμα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια μη αναστρέψιμη κατάσταση στις κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν!

Επιπλέον, αν η νέα τακτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  δεν  αποδώσει δημοσκοπικά, θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι οι «συγκρουσιακοί» της Κουμουνδούρου θα πιέσουν ακόμα περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα να επανέλθει στην τακτική του «σκληρού ροκ».

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR