Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Απογραφή ; Ποιά απογραφή !


@Διαβάζουμε σε μια ανακοίνωση του υπ. Εσωτερικών ότι “την Τρίτη 19 Ιουλίου θα παρουσιαστούν από την ΕΛΣΤΑΤ τα προσωρινά αποτελέσματα αναφορικά με τον μόνιμο πληθυσμό, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επεξεργασίας και ελέγχου των δεδομένων και των τριών φάσεων της απογραφής πληθυσμού- κατοικιών 2021, της πρώτης ψηφιακής απογραφής στη χώρα. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα δεδομένα και ο πρωτοποριακός τρόπος διεξαγωγής της απογραφής, καθώς και τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της.

Μέσω της απογραφής έγινε η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώθηκαν στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του”.

Μόνο που δεν πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της απογραφής. Μάλιστα επαίρονται και για τον “πρωτοποριακό τρόπο διεξαγωγής της απογραφής “.

Μάλλον οι άνθρωποι ζουν σε έναν γυάλινο κόσμο και τα βλέπουν όλα υπέροχα και ανθηρά. Ας κάνουν όμως τον κόπο να ρωτήσουν και κάποιους ανθρώπους στην Περιφέρεια και μετά να βγάζουν... υπέροχες ανακοινώσεις. Διότι η αίσθηση που υπάρχει στη Περιφέρεια Στερεάς και στους Δήμους είναι ότι η απογραφή πέρασε και δεν... ακούμπησε !
 

 

 

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...
randomness