Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

εξ...άρσεις!!!

Διαφωνούν με αυτό που ψήφισαν ;

@  Έβγαλε είδηση η χθεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην πλατεία Ελευθερίας. Εκτός από τα γνωστά και χιλιοειπωμένα από τους συνδικαλιστές για την σωτηρία της κρατικής βιομηχανίας και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, ειπώθηκε και κάτι που εμείς τουλάχιστον το ακούμε για πρώτη φορά, για αυτό και μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ανδρέας Κορεντζελος ανέφερε αυτολεξεί ότι ακόμη και οι κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής μας έχουν δηλώσει δημοσίως ότι διαφωνούν με το περιεχόμενο της τροπολογίας που ψήφισαν για τη ΛΑΡΚΟ, ειδικά για τις θέσεις εργασίας και το έκαναν είτε από άγνοια, είτε από κομματική πειθαρχία, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους υπουργούς που κατέθεσαν την τροπολογία. Την κομματική πειθαρχία την καταλαβαίνουμε. Είναι σύνηθες συμπεριφορά στο κοινοβούλιο απ' όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι η ψήφος από άγνοια. Ψηφίζουν, χωρίς να ξέρουν τι ψηφίζουν ; Και το τελευταίο. Ισχύει αυτό που είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων ότι έχουν δηλώσει δημοσίως ότι διαφωνούν με την τροπολογία; Περιμένουμε την απάντηση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για να μην αιωρούνται κάποιες αμφιβολίες και καχυποψίες.

Ρήξη με φόντο την Πλατεία !

@ Tώρα όσον αφορά το χθεσινό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στη Λαμία, δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτά που διέρρευσαν από συνδικαλιστές στην πλατεία, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να σας τα μεταφέρουμε για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Πληροφορηθήκαμε λοιπόν ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει η συγκέντρωση στην Πλατεία Διάκου με τη στήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας, αλλά το πρόγραμμα άλλαξε και το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποφάσισε να κάνει την συγκέντρωση στην πλατεία ελευθερίας με τη στήριξη του ΠΑΜΕ.

Τι μεσολάβησε σε διάστημα λίγων ωρών κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας για το καλό της ΛΑΡΚΟ έριξε νερό στο κρασί του και πρότεινε η συγκέντρωση να γίνει στην πλατεία λαού κάτω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη. Και αυτή η πρόταση όμως απορρίφθηκε και επικράτησε η θέση του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ με την συγκέντρωση τελικά να γίνεται στην πλατεία ελευθερίας μαζί με το εργατικό κέντρο Λαμίας και την παράταξη του ΠΑΜΕ. Από τη στιγμή που ελήφθη μια τέτοια απόφαση αναμενόμενο ήταν η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας να αντιδράσει και να μην συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Πλατείας Ελευθερίας.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι μετά από αυτό το γεγονός, οι σχέσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας με το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ διαρρηγνύονται οριστικά.