Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

• 1. Η Ελλάδα έχει χωριστεί σε 13 Περιφέρειες. Η Φθιώτιδα ανήκει στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με έδρα-πρωτεύουσα τη ΛΑΜΙΑ. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η μόνη από τις 13 που δεν έχει ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Γιατί άραγε;

2. Η Λαμία είναι το Γεωγραφικό Κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Είναι το Κέντρο των οδικών αξόνων ΠΑΘΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ε-65, Ε-75, κλπ. Το "ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΕΛΟΣ" (τρομάρα τους! χάλασε κιόλας μόλις ξεκίνησε!), δεν σταματά καν στο ιστορικό και σύγχρονο Σιδηροδρομικό Κέντρο "Σταθμός Λιανοκλαδίου". Γιατί άραγε;

3. Η Λαμία-Φθιώτιδα είναι διάσπαρτη από ιαματικές πηγές, Ευρωπαϊκού-αν όχι παγκόσμιου ενδιαφέροντος (Υπάτη, Καμμένα Βούρλα, Δαμάστα-ψωρονέρια, Πλατύστομο, κλπ). Είχαμε φτιάξει στο ΤΕΙ Λαμίας (που απέθανε πρόσφατα και αυτό, επί Δημαρχίας Κοτρωνιά, κλπ), Πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων (υψηλών προδιαγραφών και μεγάλης χρηματοδότησης, για κλειστή-θεραπευτική Πισίνα όπου θα μεταφέρονταν τα νερά από το Ψωρονέρι μέσω κλειστού αγωγού), με σκοπό οι σπουδαστές Φυσικοθεραπείας-Νοσηλευτικής να ασκούνται και οι Έλληνες-Ευρωπαίοι ασθενείς ταυτόχρονα να επωφελούνται.

Το ΤΕΙ Λαμίας καταργήθηκε, Η Νοσηλευτική μετακόμισε ήδη στη Λάρισα και οσονούπω το ίδιο θα γίνει και με τη Φυσικοθεραπεία. Τα πολλά χρήματα που ξοδεύτηκαν για το ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ του ΤΕΙ Λαμίας (Ολυμπιακών Διαστάσεων μάλιστα), πολλά από τα οποία χρήματα είχαν ίσως και άδηλους αποδέκτες, ποτέ δεν έγινε σύγχρονη πισίνα που να συνδέεται με νερά-ψωρονερίου, ποτέ δεν ασκήθηκαν φοιτητές Φυσικοθεραπείας, ποτέ δεν "ιαμάτισε" ασθενείς. Το ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ-ΠΙΣΙΝΑ Ολυμπιακών Διαστάσεων εδώ και χρόνια (από το 1998;) είναι υπαίθριο εκτροφείο κουνουπιών, βατράχων, κλπ.

Τα Εκατομμύρια δραχμές-Δημόσια χρήματα για την κατασκευή του, πήγαν στράφι και το ΔΗΜΟΣΙΟ αυτό ΕΡΓΟ σαπίζει ανεκμετάλλευτο χρόνια.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;


Γιάννης Θεοδώρου
Δρ. Μαθηματικός - Στατιστικός
(πρ. καθηγητής ΑΤΕΙ Λαμίας - Στερεάς Ελλάδας
teoyianis@gmail.com)

 

    

 

randomness