Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Χρονογράφημα: Lockdown. Ε, και? (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ)

Το τι βλακείες ακούω τον τελευταίο καιρό με την πανδημία δεν λέγεται. Ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ. Άλλoς ότι δεν πάει καλά η οικονομία, άλλος ότι θα πεινάσουμε και άλλος πως δεν θα έχουμε λεφτά.

Για σοβαρευτείτε παρακαλώ λίγο, δεν χρειάζεται τόσος παλιμπαιδισμός και κουταμάρα. Έκλεισε η εστίαση, κλείσαν τα καφενεία, σφάλισαν τα υφασματάδικα και τα βιβλιοπωλεία, εντάξει, και τι έγινε βρε ανόητοι, μήπως στενοχωρέθηκαν οι βιβλιόφιλοι και οι μουσικόφιλοι? Είναι τόσο λίγοι που ανήκουν στην εκατομμυριοστή μονάδα.

Ποιος διαβάζει την σήμερον ημέραν εκτός από κάτι βαρεμένους με γυαλάκια και τρύπια παντελόνια, κανένας άλλος έξυπνος νομοταγής πολίτης δεν πιάνει βιβλίο στα χέρια του, φοβάται τις μολύνσεις και τα εγκαύματα. Ααα μα δα, μας πρήξατε με τους σαχλάκιδες τους δήθεν διανοούμενους, σταματήστε πιά.  Θα μου πείτε πως έκλεισαν τα καφενεία, σκασίλα μας, τον παραγγέλνουμε στο σπίτι μεταφορά, λεφτά έχουμε και σε κέρματα και κυρίως σε χαρτονομίσματα των 50. Ο μισθός μας τρέχει ακατάπαυστα, τα δημόσια ταμεία έπαθαν ακράτεια και ρέουν άφθονα λεφτά στις τσέπες των Δημοσίων υπαλλήλων και των ωσαύτως συνταξιούχων.

Αδυνατώ με το φτωχό μου μυαλό να καταλάβω το πρόβλημα που προβάλουν μερικοί, ακατανόητο και επιβλαβές στον ήσυχον ρούν της ζωής μας. Ακατανόητο τελείως. Πεινάνε λέει οι σερβιτόροι, οι ηθοποιοί και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ειδών κιγκαλερίας. Καλά να κάνουν και ωσαύτως να πάθουν, ας είχαν λίγο μυαλό να διορίζονταν και να μην αιθεροβατούσαν με τρελές ιδέες του τύπου επιχειρείν και καριερίζειν. Άρπα την τώρα, μια πανδημία και σωριάστηκες κάτω σαν χάρτινος πύργος, κουκούτσι μυαλό!

Είδατε κανέναν Δημ υπάλληλο να πεινάει? Όχι. Βέβαια, τόσα χρόνια τώρα γδέρνατε τους φιλήσυχους Δημοσίους υπαλλήλους που με αυταπάρνηση και ηρωισμό περίμεναν κάθε μέρα από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι να χτυπήσει το κουδούνι παύσης των ονείρων και των ούζων. Ύστερα ξεχύνονταν ελεύθεροι στους δρόμους και τις λεωφόρους προς την οικογενειακή εστία που υπήρξε και θεά των αρχαίων Ελλήνων με τεράστια επιτυχία στα δώματα του Ολύμπου σε ύψος 2.917μ. Τόσο ψηλά, να κοιτάζεις κάτω και να σου κόβεται η ανάσα.

Η Κυβέρνηση, μέσα στο πνεύμα του αλτρουισμού, σκέπτεται να συνεχίσει την μισθοδοσία των Δημ Υπαλλήλων χωρίς την υποχρεωτική παρουσία στην υπηρεσία και αντ αυτών να προσλάβει ισάριθμους νέους υπαλλήλους.

Δεν πρέπει να πάρει πίσω το δικαίωμα της μόνιμης αργίας που καθιέρωσε το ευλογημένο Lockdown.

Πήρατε τώρα το μάθημά σας? Άντε μπράβο καλά παιδιά, διορίστε τώρα τα δικά σας βλαστάρια στο ρωμαλέο ελληνικό Δημόσιο και αφήστε την πανδημία να αλωνίζει στου κασίδη το κεφάλι. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τους βλάκες και με την κοσσιά να τους κόβεις δεκαπλάσιοι θα φυτρώνουν, η βλακεία πολλαπλασιάζεται όπως η Λερναία Ύδρα. Αφήστε τους ηλίθιους να ονειρεύονται κέρδη και επιχειρήσεις και εσείς ζήστε σαν μαθουσάλες στην υπηρεσία  σας. Από κεκτημένη ταχύτητα και δικαίωμα θα τους κατηγορείται από πάνω ότι εκείνοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες σας κλέβουν, πιάνει το κόλπο, το προβοκατόρικο σύστημα ανθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, μην το προσπερνάτε.

Στην πατρίδα μας η λέξη ιδιώτης είναι στην ίδια έννοια με την Αγγλική Idiot= βλάκας. Επιχειρηματίας ίσον βλάξ, είναι ο ίδιος που θα πληρώνει πάντα τους μισθούς σας, τους φόρους σας και τα ασφάλιστρά σας και θα είναι πάντα τόσο βλάξ που θα δέχεται να τον βρίζετε ως κλέφτη. Οι δε εκζητούντες το Δημόσιον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού, ακόμη και παραθαλάσσιας βίλας.

Ή, έστω και μέσα στον έλατο, θα το ανεχθούμε!


Του Συνεργάτη μας,
Φοίβου Ιωσήφ

 

    

randomness