«Κλειδί» η βελτίωση της παραγωγικότητας
«Εμείς είμαστε υπέρ της παραγωγικότητας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε μια πρόταση για 32 ή 35 ώρες εργασίας. Είπε ότι με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί η παραγωγικότητα. Εάν έχει κάποια μελέτη, κάποιες σκέψεις που δείχνουν ότι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα με αυτόν τον τρόπο, να τις ασπαστούμε κι εμείς. Θα είμαστε μαζί του. Αρκεί να αυξηθεί η παραγωγικότητα, όχι όμως η παραγωγικότητα ανά ώρα εργασίας».
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Σπύρος Θεοδωρόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Καθημερινής» σχετικά με την πρόσφατη πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη.
«Οι τεχνολογίες είναι τέτοιες που μεσοπρόθεσμα μπορούν να επιτρέψουν την εργασία λιγότερων ωρών για κάποιους. Ωστόσο, για την επιβολή συστηματικά μιας τέτοιας λύσης στο ορατό μέλλον, πρέπει πραγματικά κάποιος να είναι πολύ προσεκτικός», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Νίκος Βέττας, γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ.
Αναδημοσίευση
από την “Καθημερινή”
(15/5/2026)



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

