Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

            

Μνηστήρες σφάζονται στα πόδια της Αλεξανδρούπολης

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλείου

 

Το γύρο του διαδικτύου έκανε πριν λίγες μέρες η είδηση ότι αμερικάνοι πεζοναύτες έφαγαν 7.000 αυγά στην Αλεξανδρούπολη.
Μάθαμε λοιπόν και πόσα αυγά έφαγαν αμερικάνοι ότι έκαναν τατουαζ και πόσο ενθουσιάστηκα με τη θρακιώτικη κουζίνα και τις τιμές.
Σήμερα το πρωί στην γερμανική ενημερωτική ιστοσελίδα n-tv πρόσεξα ένα πολύ ενδιαφέροντα τίτλο: Φόβος για Ρώσικο έλεγχο, για ποιό λόγο το ΝΑΤΟ υπολογίζει ένα μικρό Ελληνικό Λιμάνι.
To άρθρο αναφέρει τη μεγάλη στρατηγική σημασία του Λιμανιού της Αλεξανδρούπολης που πλέον αποτελεί το διάδρομο τροφοδοσίας προς την Αν. Ουκρανία.
Η ανησυχία του ΝΑΤΟ (σύμφωνα με τον αρθρογράφο), εστιάζεται στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού. Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται. Στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για την εξαγορά του 67% του Λιμανιού συμμετέχουν 2 όμιλοι αμερικάνικων συμφερόντων και ο ελληνορώσος ολιγάρχης Ιβάν Σαβίδης. Όμως φαβορί είναι ο πολυεκατομυριούχος Κοπελούζος που επιχειρηματικά έχει συνεργασία με τους Ρώσους.
Με όλα αυτά ξαφνικά το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης απο μια επένδυση μικρής εμβέλειας αναδεικνύεται σε επένδυση μεγάλης Γεωστρατηγικής σημασίας, που μπορεί να κρίνει ακόμη και την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία. Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με τη αναξιοπιστία του Ερντογάν δίνουν την ευκαιρία στη χώρα μας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα. Να η ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε ..... Οσο για τα 7.000 αυγά, για αυτά ας μιλήσουν οι κότες που με τετοιο ζόρι, θα χρειαστούν του κ@@ου τα εννιάμερα για να συνέλθουν...
Παναγιώτης Βασιλείου

    

 

Απόψεις

Το μήνυμα που μεταφέρουν από τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι των συνδυασμών που μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ότι στη Περιφέρεια...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness