Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μουσειο…λόγος Δυνατή εκκίνηση για την τουριστική ανάπτυξη της Φθιώτιδας ο Θρησκευτικός Τουρισμός

Γράφει η Ηλιάνα Ζιώγα,

Μουσειολόγος - Σύμβουλος Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

 

Στο πλαίσιο διοργάνωσης της Πανελλήνιας Έκθεσης «LamiaExpo 2022» πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η σημαντική εσπερίδα από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με θέμα «Θρησκευτικός Τουρισμός». 

Οι κεντρικοί ομιλητές ιεράρχες από τη Στερεά Ελλάδα, καθηγητές πανεπιστημίων και πλήθος συνέδρων παρευρέθηκαν στο συνεδριακό κτίριο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας τη Δευτέρα 26/9/2022 για την έναρξη της ημερίδας, την οποία κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος.

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις παρουσιάστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομο με θέμα: «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος, ως τουριστικός και όχι μόνον προορισμός και η πολύπλευρη ανάπτυξη της γύρω περιοχής», από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο, με θέμα: «Το βασιλομονάστηρο του οσίου Λουκά Βοιωτίας.

Η πορεία του και η δυναμική του μέσα στο χρόνο», από τον Καθηγητή κ. Χρήστο Καραγιάννη, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, με θέμα: «Ο θρησκευτικός τουρισμός ως μοχλός αειφόρου ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η περίπτωση των Ιερών Μονών της Ανατολικής Φθιώτιδας», από τον Επίκουρο Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου κ. Λάμπρο Μπαμπαλιούτα, με θέμα: «Η συμβολή της πολύπλευρης διακυβέρνησης στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού» και τέλος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών με θέμα: «Ένα project για την τουριστική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και η αξία των ψηφιακών μέσων».