Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πέρασε η εβδομάδα μας βαριά από τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Το όνομά της φωτεινό, το χαμόγελό της μια ζεστή αγκαλιά, η απλότητα της λαοφιλίας άρωμα, η υπευθυνότητά της αρετή, η καλή συνεργασία με την πολιτική της οικογένεια πρόοδος, η ενότητα για την οποία με πείσμα πάσχιζε άνοδος, η μαχητικότητά της γενικά νίκη. Η δε παρουσία της στην οικογένειά της, έντονη.

Το χαμόγελο της αγαπητής μας Φώφης Γεννηματά μια αισιοδοξία και φως που περίσσευε και που δεν έσβηνε ούτε μπροστά στις δοκιμασίες της όταν κατά καιρούς η αρρώστια της χτυπούσε την πόρτα. Ζούσε έναν εφιάλτη και τον ξεπερνούσε. Δοκιμάστηκε σκληρά και δεν το έδειξε, πόνεσε και δε βόγκιξε. Γνώριζε πως μέσα από τα δύσκολα μετράς τις αντοχές σου, προχωράς και δεν παραδίνεσαι.

Την διέκρινε η αξιοπρέπεια γι’ αυτό δεν μοιραζόταν τα προβλήματά της με κανέναν. Υπήρξε μια ευγενής, μια σπάνια μορφή, μια αξιόλογη και αξιοθαύμαστη Ελληνίδα με ποικίλη προσφορά. Μια προσφορά καθαρή και έντιμη. Μια μεγάλη κυρία με ήθος, μια κυρία προς μίμηση.

Κρατούσε σφιχτά τις αξίες αναλλοίωτες. Ανθρώπινη και προσιτή, γι’ αυτό και αγαπήθηκε τόσο πολύ.

Το χαμόγελο είναι το κλειδί για όλες τις πόρτες. Μ’ αυτό το κλειδί η Φώφη μας, μας ξεκλείδωσε τις καρδιές μας και μπήκε μέσα για να την έχουμε μαζί μας.

Έφυγε. Φεύγοντας, μας άφησε ένα τεράστιο κενό και σίγουρα μια φτώχεια. Δε θα ξεχαστεί εύκολα.

Τον σύζυγό της τα παιδιά της, την αδερφή της και τους συνεργάτες της, παρακαλούμε να δεχτούν τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. 


Αρχοντούλα Ζωγραφοπούλου-Τσιάμη 

 

 

    

randomness