Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ας πούμε αλήθειες, χωρίς πόλεμο εντυπώσεων

Γίνεται επί σειρά ετών λόγος για την υστέρηση της Λαμίας και της Φθιώτιδας σε σχέση με την Λάρισα πχ και την Θεσσαλία εν γένει. Καλοδεχούμενος ο δημόσιος τοπικός διάλογος.

Να σημειώσω όμως, από τα ελάχιστα που γνωρίζω, ότι η οποιαδήποτε εξέλιξη και πρόοδος στην γειτονική μας Θεσσαλία δεν βασίστηκε σε κρατικοδίαιτες λογικές αλλά υπήρξε κυρίως πρόοδος βασισμένη στην παραγωγή, πρωτογενή, βιομηχανική, βιοτεχνική και μεταποιητική. Δεν απέκτησε παλμό η Λάρισα πριν μερικές δεκαετίες επειδή στεγάστηκαν εκεί δύο τρεις υπηρεσίες.

Απέκτησε παλμό με σκληρή δουλειά αυτοδιοικητικών, ενεργών πολιτών και παραγωγών που επένδυσαν στην περιοχή και αγάπησαν με όραμα τον τόπο τους.

Απαιτήθηκε δε χρόνος και συλλογικός σχεδιασμός, όχι τυχοδιωκτική κριτική και ατομισμός. Και κάτι άλλο, υπήρξε και η δέουσα κουλτούρα στον πληθυσμό.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση από τις λίγες φορές που έχω επισκεφτεί την Καρδίτσα το πώς σέβονται οι οδηγοί αυτοκινήτων τους πεζούς και τους ποδηλάτες στο κέντρο της πόλης πχ.

Καταλήγοντας, η Λαμία βρίσκεται στην καρδιά της Ελλάδας και έχει απεριόριστη δυναμική.

Ας την αγαπήσουμε όλοι περισσότερο, με συνείδηση και συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων.

Ας αξιοποιήσουμε στην ευρύτερη Φθιώτιδα και Στερεά κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, ας προσελκύσουμε επενδύσεις και ανοιχτές λογικές.

Όλα τα παραπάνω τα συνδυάζω με την τρέχουσα συζήτηση για το ότι το Λευκό βέλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη δεν κάνει στάση στο ΣΣ Λιανοκλαδίου αλλά στην Λάρισα.

Αυτό είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα διορθωθεί και θα υπάρξουν, όπως διαβεβαιώνουν και οι αρμόδιοι, δρομολόγια που θα περιλαμβάνουν στάση στο Λιανοκλάδι. Δεν είναι εκεί το θέμα όμως.
Ας πούμε αλήθειες. Χωρίς πόλεμο εντυπώσεων.

Δεν ταιριάζει στη Λαμία να είναι ικέτης απέναντι στο κεντρικό κράτος, δεν ταιριάζει η μιζέρια, η γκρίνια, το σύμπλεγμα απέναντι στην γειτονική Θεσσαλία.

Η Λαμία μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια αρκεί ενωμένη να το πιστέψει. Και να τολμήσει, να καινοτομήσει. Να παράξει, να επανατοποθετηθεί.

Το πίστευα, το πιστεύω και επιμένω σε αυτό. Κουλτούρα και όραμα χρειάζεται. Και συνέπεια. Τα υπόλοιπα έρχονται ως αποτέλεσμα ουσιαστικής δουλειάς και μόνο. Χωρίς θόρυβο. Βήμα βήμα. Με πολίτες ενεργούς, σε έναν τόπο με σφυγμό.

Ας το πιστέψουμε. Γιατί ειλικρινά μπορούμε.


Στέλιος Κανέλλος
Δικηγόρος

 

 

    

 

Απόψεις

Αθήνα, 23/06/2022Χθες το απόγευμα είχα την ευκαιρία να βρεθώ με τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη και συζητήσαμε διάφορα θέματα για το ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο, για το...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness