Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θέλω να μάθω αστρονομία!

Το αποφάσισα. Θέλω να μάθω αστρονομία. Επειδή όμως έχω μεγαλώσει αρκετά και δεν προλαβαίνω να σπουδάσω την επιστήμη σε κάποιο Πανεπιστήμιο θα αρχίσω να διαβάζω συστηματικά το ωροσκόπιο στις εφημερίδες.

Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που ... έμαθαν την ιατρική διάφοροι αθλητές, ηθοποιοί και τραγουδιστές, αναπτύσσοντας τις “απόψεις” τους για την άρνησή τους να εμβολιαστούν.

Αν αυτοί έμαθαν ιατρική διαβάζοντας σε ένα site μια ψευδοεπιστημονική θεωρία κατά του εμβολιασμού (προσέξτε όχι κατα του κορωνοϊού που θα έμοιαζε λογικό, αλλά κατά του όπλου που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον ιό), γιατί εγώ δεν μπορώ να μάθω αστρονομία διαβάζοντας το ωροσκόπιο στις εφημερίδες.

Δεν κατάλαβα, καλύτεροι είναι αυτοί που φιλοξενούνται στα ενημερωτικά δελτία ειδήσεων των καναλιών για να πουν τις “απόψεις” τους για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια ;

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να μάθεις αστρονομία. Εξίσου εύκολος με το να μάθει κανείς την ιατρική επιστήμη μπαίνοντας σε διάφορα site και διαβάζοντας τις ψεκασμένες θεωρίες των ψευδοεπιστημόνων. Κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι στο διαδίκτυο, ψαρεύοντας τα θύματά τους.

Και δεν δυσκολεύονται ιδιαίτερα, αν κρίνω από το κίνημα των αντιεμβολιαστών που αγωνίζονται κόντρα στην κοινή λογική και την επιστήμη.

Δυστυχώς ή ευτυχώς για την κατάκτηση της γνώσης υπάρχει μόνο ένας δρόμος και αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος της επιστήμης.

Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια να κατανοήσεις τον κόσμο της επιστήμης, της ιατρικής, της πανδημίας και της χρησιμότητας των εμβολίων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, σε οδηγεί απ’ ευθείας στην αγκαλιά των τσαρλατάνων του διαδικτύου.

Για να μην μιλήσουμε για επιτήδειους που εκμεταλεύονται την άγνοια και τις ελλιπείς γνώσεις που έχουν οι περισσότεροι από εμάς στα ζητήματα που απαιτούν γνώσεις και συστηματική μελέτη.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η Γεωργία Βασιλειάδου στις ελληνικές ταινίες έκανε χρυσές δουλειές με τα ξεματιάσματα και τα μαντζούνια της ! Και για να θυμηθούμε και τον Καματερό που ο άνθρωπος πουλούσε νεράκι του θεού δια πάσαν νόσον. Όταν ο δικαστής τον ρώτησε γιατί το έκανε, ο ίδιος απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι ήθελε να δει πόσο ανόητος είναι ο κόσμος.
Και πράγματι με ευκολία απορρίπτουμε τους επιστήμονες για να καταπιούμε αμάσητες τις εύπεπτες θεωρίες συνωμοσίας.

Εδώ είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος κυβερνάται από μια μικρή ολιγαρχία που συναντιέται κρυφά σε κάποια Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και σχεδιάζει τον αφανισμό των Ελλήνων που εξακολουθούν να αντιστέκονται σθεναρά, δεν θα ξέραμε, εκ των προτέρων μάλιστα, ότι τα εμβόλια τα ανακάλυψε ο Μπιλ Γκέιτς για να τσιπάρει όλη την ανθρωπότητα ;

Γι’ αυτό και εγώ θα γίνω αστρονόμος διαβάζοντας τα ζώδια στις εφημερίδες.


Χρήστος Αλεξανδρής

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness