Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τζίφος η επιχείρηση “Ελευθερία”;

• Η επιχείρηση “Ελευθερία” σκοντάφτει στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Ο προχθεσινός αριθμός κρουσμάτων έσπασε κάθε ρεκόρ και από τον εφησυχασμό ότι όπου να ‘ναι ξεμπερδεύουμε με την πανδημία, βρεθήκαμε και πάλι σε κατάσταση πανικού.

Οι συνεδριάσεις πάνε κι έρχονται. Όλα ανατρέπονται. Ο προγραμματισμός της κυβέρνησης πάει περίπατο, οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει οι Δήμοι και οι Περιφέρειες ακυρώνονται.

Πάλι τα ίδια, πάλι από την αρχή. Μέτρα, μάσκες και μάλιστα διπλές, αποστάσεις, αποφυγή συνωστισμού.

Τι συνέβη όμως και βρεθήκαμε να βράζουμε σήμερα στο ίδιο καζάνι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι ;

Οι εμβολιασμένοι έχουν κάθε λόγο να ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνησή τους γιατί αυτοί είναι κυρίως που στερούνται των ελευθεριών τους. Έκαναν το καθήκον τους ως υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες αυτής της χώρας στα θέματα της υγείας. Πήγαν και εμβολιάστηκαν στηρίζοντας την Πολιτεία και τηρώντας τις οδηγίες και τις συστάσεις των ειδικών.

Δεν το έκαναν γιατί τους υποχρέωσε κάποια δημόσια αρχή, αλλά γιατί έχουν μάθει να λειτουργούν και να συμπεριφέρονται υπεύθυνα.

Ως πολίτες μιας ευνομούμενης χώρας γνωρίζουν που σταματά το ατομικό τους δικαίωμα και που ξεκινά η κοινωνική τους υπευθυνότητα. Πίστεψαν ότι κάνοντας το εμβόλιο θα μπορούσαν να κινούνται παντού ελεύθερα και ότι το πρόβλημα με τους περιορισμούς θα το είχαν μόνο οι ανεμβολίαστοι.

Τώρα διαπιστώνουν ότι έκαναν λάθος, γιατί δεν είχαν υπολογίσει αυτό που υπολογίζει η κυβέρνηση. Το πολιτικό κόστος, να μην δυσαρεστήσουμε τους ανεμβολίαστους.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θίγουν κυρίως τους εμβολιασμένους. Δεν μπορούν να βγουν ελεύθερα με τις οικογένειές τους, τους συγγενείς και τους φίλους τους, να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν ενόψει των εορτών της πρωτοχρονιάς.

Φταίει η μετάλλαξη “Ομικρον” λένε οι κυβερνώντες. Δεν φταίει μόνο η μετάλλαξη που μας υποχρεώνει να πάμε πάλι σε μέτρα.

Φταίει και το ότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας και πολλοί ανεμβολίαστοι.


Χρ. Α

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων