"Έπεσε" με το κεφάλι ψηλά η Μαρία Σάκκαρη - Ήττα με 2-1 από την Κρεϊτσίκοβα στον ημιτελικό του Roland Garos
Την ήττα με 2-1 από τη Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και τον αποκλεισμό από τον τελικό του Roland Garos, γνώρισε η Μαρία Σάκκαρη στον ημιτελικό του θεσμού που έγινε την Πέμπτη (10/6) και διήρκησε για περισσότερο από τρεις ώρες!
Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε ό,τι μπορούσε αλλά δεν κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο της Τσέχας αθλήτριας.
Μετά το μεγάλο της θρίαμβο (νίκη με 2-0 σετ) και την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση απέναντι μάλιστα στην περσινή κάτοχο του Roland Garros, Ίγκα Σβιόντεκ, η οποία μέχρι στιγμής δεν είχε χάσει σετ στο φετινό τουρνουά, η Μαρία Σάκκαρη έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε και ίσως κάποια στιγμή και η κούραση την κατέβαλε με αποτέλεσμα να ηττηθεί μετά από εκπληκτικό αγώνα.
Όπως και να 'χει η πορεία της ήταν θριαμβευτική αφού έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που πήρε μέρος στη ημιτελικούς το Roland Garos.