Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φιλική «Τιτανομαχία» για... λίγους, Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ στην Μπανγκόκ

Σε... ρυθμούς Premier League, ζει τις τελευταίες ώρες η Μπανγκόκ, καθώς το μεσημέρι (16:00 ώρα Ελλάδας), οι Ταϊλανδοί ποδοσφαιρόφιλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, διά ζώσης, την φιλική αναμέτρηση της Λϊβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, οι «Reds» και οι «Red Devils», καθώς και η Παρί Σεν Ζερμέν στην Ιαπωνία, αλλά και η Τότεναμ στην Νότια Κορέα, δίνουν «το παρών» στην ήπειρο της Ασίας, δεδομένης της ιδιαίτερα αυξημένης δημοφιλίας τους. Παράλληλα, άλλοι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν επιλέξει την Βόρεια Αμερική, όπως η Μπάγερν και η Ρεάλ Μαδρίτης.

«Οι σύλλογοι πηγαίνουν σε περιοδείες για να προετοιμασθούν για την ερχόμενη σεζόν, αλλά και για τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζουν από αυτήν», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Σάιμον Τσάντγουϊκ, διευθυντής του Ευρασιατικού Αθλητικού Κέντρου στο EM Lyon Business School και πρόσθεσε: «Αυτό περιλαμβάνει ένα μπόνους συμμετοχής κι ένα μερίδιο των εσόδων από τα εισιτήρια. Θέλουν επίσης να δημιουργήσουν ή να διατηρήσουν μία βάση φιλάθλων, κάτι που μπορεί να τους αποδώσει μακροπρόθεσμα».

Στην Μπανγκόκ, εκατοντάδες φίλαθλοι καλωσόρισαν τις δύο ομάδες το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρά την απουσία του ειδώλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έμεινε στην Ευρώπη, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους, την ώρα που έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα.

«Είμαστε εδώ για εσάς, ελπίζω να περάσουμε καλά μαζί», είπε την Κυριακή ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, λίγες στιγμές αφότου απέτισε φόρο τιμής με τους παίκτες του σε ένα πορτρέτο του Βασιλιά Ράμα Χ στο αεροδρόμιο. Οι δύο σύλλογοι δέσμευσαν εμπορικές δραστηριότητες και προπονήσεις κατά την παρουσία τους στην Ταϊλάνδη.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Μάρκους Ράσφορντ και του Μοχάμεντ Σαλάχ για να διαλύσουν εβδομάδες διαμάχης σχετικά με την υπερβολική τιμή των εισιτηρίων, που ουσιαστικά απαγορεύει σε πολλούς φιλάθλους να συμμετάσχουν στο... πάρτι. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 6.000 εισιτήρια έχουν μείνει αδιάθετα.

Το φθηνότερο εισιτήριο στο στάδιο Rajamangala (χωρητικότητας 60.000 θεατών), κοστίζει 5.000 μπατ ή περίπου 135 ευρώ, σε μια χώρα όπου το μέσο μηνιαίο εισόδημα ανά νοικοκυριό, ήταν λίγο πάνω από 730 ευρώ το 2021. Αυτό το κόστος, είναι 50 φορές μεγαλύτερο από την ελάχιστη τιμή εισιτηρίου για ένα ματς της τοπικής Μπανγκόκ Γιουνάιτεντ (100 μπατ).

«Είναι πολύ ακριβό», λέει λυπημένος ο Πιτ Γουόρινσι, υπεύθυνος του επίσημου κλαμπ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ταϊλάνδη, που απαριθμεί περίπου 400 μέλη, και τονίζει: «Κάποιοι, προτιμούν να εξοικονομούν χρήματα για να δουν την Μάντσεστερ να παίζει στο Old Trafford, όπου τα έξοδα είναι 2.500 μπατ».

«Πρόκειται για τους δύο μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο και αυτό αντικατοπτρίζεται στην τιμή. Είναι σημαντικό για τον διοργανωτή, το γεγονός να καταστεί βιώσιμο. Δεν έχει γίνει καμία περικοπή, όπως για παράδειγμα, η εγκατάσταση ενός χλοοτάπητα στα αγγλικά πρότυπα», επισημαίνει από την πλευρά του, ο Μάρκους Λούερ, Διευθύνων Σύμβουλος του αθλητικού πρακτορείου μάρκετινγκ TSA, ο οποίος εργάσθηκε για την οργάνωση της βραδιάς, που συμπεριλαμβάνει και μια συναυλία πριν από την έναρξη του αγώνα.

«Είμαι χαρούμενος που απέκτησα μια θέση. Είναι ένας αγώνας που θα μείνει στη μνήμη μου για πάντα», δηλώνει εμφανώς ικανοποιημένος ο 27χρονος Ναρουεμπόντι Τσανκόλ, με την φανέλα της Λίβερπουλ στους ώμους του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Σιγκαπούρη, όπου η Λίβερπουλ θα συνεχίσει την περιοδεία της, το φθηνότερο εισιτήριο κοστίζει περίπου 100 ευρώ και συγκεκριμένα για την αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας, την Πέμπτη.

«Μετά την πανδημία, οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι πιστεύουν ότι υπάρχει μια περιορισμένη ζήτηση, υψηλότερη από το κανονικό, όπως βλέπουμε στην αεροναυπηγική βιομηχανία. Εξ ου και η «premium» τιμή θέσεων. Οι σύλλογοι θέλουν επίσης να ανακάμψουν οικονομικά μετά τον κορονοϊό. Αλλά αυτή η στρατηγική έχει αρχίσει να αποτυγχάνει. Είναι λάθος να θεωρούμε τους Ασιάτες οπαδούς ως... αγελάδες με μετρητά. Και αυτοί υπέφεραν κατά την διάρκεια της κρίσης υγείας», επισημαίνει ο Τσάντγουϊκ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

    

 

Απόψεις

# Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έκαναν χθες κατάληψη στο ήδη κλειστό εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ !  Αντιδράσεις@ Όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας...

Ελλάδα

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness