Γερμανία: Αϊντραχτ για... Champions League
Το γκολ του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ έδειξε το δρόμο προς τη νίκη για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης απέναντι στην Γκλάντμπαχ, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 20ής αγωνιστικής στη Γερμανία.
Oι γηπεδούχοι νίκησαν 2-0 κι έβαλαν... φωτιά στην κατάταξη, καθώς ανέβηκαν στη δεύτερη θέση (με ματς περισσότερο) και όπως είναι φυσικό, βάσει της έως τώρα παρουσίας τους, θα διεκδικήσουν θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.
Αντίθετα, τα «πουλάρια» εμφάνισαν τις γνωστές αδυναμίες μακριά από την έδρα τους και γνώρισαν μια ήττα που άφησε την Γκλάντμπαχ καθηλωμένη στην έκτη θέση.
Η ομάδα του Ντίτερ Χέκινγκ είχε πάντως την ευκαιρία να φύγει αλώβητη από την Commerzbank Arena, αλλά τη σπατάλησε ο Τόργκαν Αζάρ, αστοχώντας (δοκάρι) σε πέναλτι στο 78ο λεπτό, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Λούκα Γιόβιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στην Bundesliga:
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ 2-0
(43΄ Μπόατενγκ, 90΄+3 Γιόβιτς)
Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ 27/1
Λειψία-Αμβούργο 27/1
Κολωνία-Άουγκσμπουργκ 27/1
Μπάγερν Μονάχου-Χοφενχάιμ 27/1
Στουτγκάρδη-Σάλκε 27/1
Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου 27/1
Λεβερκούζεν-Μάιντς 28/1
Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ 28/1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)
Μπάγερν Μονάχου 47
Άιντραχτ Φρανκφούρτης 33 -20αγ.
Λεβερκούζεν 31
Σάλκε 31
Λειψία 31
Γκλάντμπαχ 31 -20αγ.
Ντόρτμουντ 30
Άουγκσμπουργκ 27
Χοφενχάιμ 27
Ανόβερο 27
Χέρτα Βερολίνου 25
Φράιμπουργκ 23
Βόλφσμπουργκ 20
Στουτγκάρδη 20
Μάιντς 20
Βέρντερ Βρέμης 16
Αμβούργο 15
Κολωνία 12
(ΑΠΕ)