Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Η «προπονητοφάγος» Premier League

Η Premier League συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο... ανυπόμονα πρωταθλήματα της Ευρώπης όσον αφορά τις αλλαγές προπονητών. 

Με την απόλυση του Ρούμπεν Αμορίμ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λίγες μόνο ημέρες μετά την αποχώρηση του Έντσο Μαρέσκα από την Τσέλσι, η κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία της Αγγλίας έχει ήδη μετρήσει έξι αλλαγές στην καρέκλα του προπονητή, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό τουρνουά κορυφαίας κατηγορίας κατά τη διάρκεια της σεζόν 2025-26.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις: 

  • Νότιγχαμ Φόρεστ, εις διπλούν μάλιστα, αφού από τον Εσπίριτο Σάντο πήγε στον Άγγελο Ποστέκογλου κι από εκείνον στον Σον Ντάις
  • Γουέστ Χαμ (από τον Γκρέιαμ Πότερ στον Εσπίριτο Σάντο)
  • Γουλβς (ο Βίτορ Περέιρα αντικατέστησε τον Ρομπ Έντουαρντς)
  • Τσέλσι (τερμάτισε τη θητεία του Μαρέσκα)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έβαλε τέλος στο πρότζεκτ με τον Ρούμπεν Αμορίμ)

Μια σύγκριση με άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπογραμμίζει πώς η Αγγλία ηγείται αυτής της συγκεκριμένης κατάταξης.

Η Bundesliga ακολουθεί με πέντε αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μπορούσια Μενχεγκλάντμπαχ, ενώ η La Liga και η Serie A έχουν από τέσσερις η καθεμία. Τέλος, η Ligue 1 κλείνει την κατάταξη με τρεις αλλαγές.

Μια σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν βοηθά στην κατανόηση αυτών των δεδομένων. Το 2024-25 υπήρξαν συνολικά περίπου 36 αλλαγές στον πάγκο στα πέντε κύρια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η Serie A ήταν η πιο ασταθής διοργάνωση με 9 αλλαγές, ακολουθούμενη από τη Ligue 1 (8), την Premier League (7), την Bundesliga και τη La Liga (και οι δύο με 6). 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

 

Απόψεις

 Νότης Μαριάς, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής και Βουλευτής Ηρακλείου, notismarias@gmail.com Κορυφώνονται οι αντιδράσεις...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness