Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

K. Κωστόπουλος: «Είναι χαρά να πρωτοπορώ»

Στο ποδόσφαιρο είναι σύνηθες το φαινόμενο οι προπονητές να αλλάζουν χώρα, προκειμένου να εργαστούν σε μία ομάδα στο εξωτερικό. Στα ατομικά αθλήματα και πιο συγκεκριμένα στο πινγκ πονγκ ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος είναι αυτός που πρωτοστάτησε! Ο Ελληνας ομοσπονδιακός προπονητής άφησε την Εθνική Ελλάδας κι ανέλαβε ως επικεφαλής προπονητής στην Εθνική Μαλδίβες. 

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο και μίλησε για τη νέα του πρόκληση. Για το γεγονός ότι ανοίγει την πόρτα και σε άλλους προπονητές, καθώς και για τους λόγους που αποφάσισε να αποδεχτεί αυτή την πρόταση. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΡ: Κωνσταντίνε αποδέχτηκες μια πρόταση ως εθνικός προπονητής στις Μαλδίβες ποιοι ήταν οι λόγοι που αποφάσισες να κάνεις αυτή τη μεγάλη αλλαγή;
« Πρώτα από όλα είναι τιμή να σε προτείνουν και να σε εμπιστεύονται. Πόσο μάλλον από μια χώρα που είναι πολύ μακριά και δεν έχει μεγάλη ανάπτυξη στο χώρο. Πολλοί ήταν οι παράγοντες που με έκαναν να αποδεχθώ την πρόταση. Αρχικά το  συμβόλαιο μου με την Ελληνική Ομοσπονδία τελειώνει τον Ιούνιο, και με τις εκλογές να έρχονται τίποτα δεν μπορούσε να μου εγγυηθεί το μέλλον. Επίσης, μια τέτοια πρόταση δεν ξέρεις αν θα σου ξαναέρθει. Είναι και ένα ταξίδι που δύσκολα κάνεις γενικά. Και η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμουν και μια καινούργια πρόκληση».

ΕΡ: Ξέρεις τι πρόκειται να αντιμετωπίσεις στη νέα σου πρόκληση;

« Είναι ένα τελείως διαφορετικό κομμάτι σε σχέση με αυτό που είχα στην Ελλάδα. Η συμφωνία είναι για 6 μήνες όπου θα προπονήσω την Εθνική ομάδα κυρίως εφήβων νεανίδων με την προσθήκη ανδρών και γυναικών που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη τους. Στόχος είναι να εκπροσωπηθεί επάξια η χώρα στους κοινοπολιτειακούς αγώνες που θα διεξαχθούν εδώ στις Μαλδίβες.  Όλες οι εμπειρίες βοηθούν και εμπλουτίζουν τις γνώσεις ενός προπονητή. Πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται με την προσαρμογή σε άλλη κουλτούρα, ήθη και έθιμα».

ΕΡ: Ποσό θα σε βοηθήσει η εμπειρία που έχεις αποκτήσει ως ομοσπονδιακός προπονητής;
« Είναι κίνητρο και για μένα αλλά και για τους ανθρώπους του αθλήματος εδώ στις Μαλδίβες. Η εμπειρία που έχω από τα προηγούμενα χρόνια από το πέρασμά μου από τον Άρη Βούλας και στη συνέχεια από τις Εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών, με αποκορύφωμα την Εθνική Ανδρών και Γυναικών, θα με βοηθήσουν να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και προσδοκίες που δημιουργεί η συνεργασία μου με τους κορυφαίους αθλητές της χώρας μας, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες».

ΕΡ: Ποσό εύκολο είναι να αφήνεις πίσω μια χώρα για μια νέα πρόκληση;
«Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Καθώς, διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας μας. Η ανασφάλεια που υπάρχει, η οικονομική κρίση και οι δυσκολίες που δημιουργούνται με τα συνεχόμενα lock down με είχαν βάλει σε σκέψεις αρκετό καιρό πριν σχετικά με το μέλλον. Επίσης το ότι δεν θα ήμουν αυτή τη δύσκολη περίοδο κοντά στην οικογένεια μου, και δεν θα μπορώ να βοηθήσω αν χρειάζεται, είναι κάτι που ακόμα το σκέφτομαι και με επηρεάζει».

ΕΡ: Ποσό θα μείνεις στις Μαλδίβες και ποσό η δίκη σου εμπειρία μπορεί μπορεί να ανοίξει τις πύλες και σε άλλους Έλληνες προπονητές
 «Αρχικά να πω πως είναι μεγάλη μου χαρά να πρωτοπορώ σε ακόμα ένα μέρος της δουλειάς μας και να ανοίγω νέους δρόμους και σε άλλους προπονητές ώστε να σκεφτούν να δουλέψουν εκτός συνόρων. Άρα λοιπόν είναι τιμή μου η πρόταση της Ομοσπονδίας των Μαλδίβων, και υποχρέωση μου, να πετύχω και να αρχίσουν να βλέπουν με άλλο μάτι τους Έλληνες προπονητές. Όπως προανέφερα η συμφωνία είναι για 6 μήνες. Αρχικά ήταν για 3 μήνες αλλά λόγω της πανδημίας, οι αγώνες μετατέθηκαν για τον Αύγουστο, οπότε μου έγινε νέα πρόταση για 6 μήνες».

ΕΡ: Τέλος κλείνοντας το κεφάλαιο της εθνικής Ελλάδος τι είναι αυτό που σου έχει μείνει
«Για μένα δεν κλείνει το κεφάλαιο Εθνική Ομάδα. Σε κάποια άλλη σελίδα της καριέρας μου, μπορεί να είναι και πάλι εδώ. Μου μένουν μόνο θετικά. Η άψογη συνεργασία με την Ομοσπονδία και κυρίως η συνύπαρξη με τον πολύ έμπειρο συνάδελφο Κώστα Βατσακλή, από τον οποίο έμαθα πολλά και με βοήθησε από την πρώτη μέρα που ανέλαβα και με ενθάρρυνε να αποδεχθώ αυτή την πρόταση, παρά το ότι θα επιβάρυνα το έργο του με την απουσία μου. Η συνεργασία μου με τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας, η σχέση μου με τους αθλητές της Εθνικής Ανδρών και κρατάω όλα όσα έζησα στις αποστολές αγώνων από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ