Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μούτο: « Και οι αθλητές υπό...παρακολούθηση με GPS»

Οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων θα υπόκεινται σε παρακολούθηση με GPS, όπως και οι δημοσιογράφοι, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο.
 Ο Μούτο, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, είπε επίσης ότι το σύστημα παρακολούθησης θα χρησιμοποιηθεί όχι για την παρακολούθηση κάθε κίνησης των συμμετεχόντων, αλλά για την «αναδρομική» ανίχνευσή τους, εάν προκύψει κάποιο ζήτημα.
 Οι αθλητές που θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι πολύ περιορισμένοι στις κινήσεις τους και θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ, για να επιβεβαιώσουν ότι δεν έχουν μολυνθεί με την Covid-19.
 Ήδη χθες η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο, έκανε γνωστό ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι θα συνεχίσουν να επισημαίνονται γεωγραφικά από το GPS και θα κινδυνεύουν να χάσουν τη διαπίστευσή τους, εάν παραβιάσουν τους κανόνες.
 Λόγω της πανδημίας, οι περίπου 6.000 εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης που αναμένονται από το εξωτερικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να παρέχουν μια λεπτομερή λίστα με τα μέρη που σκοπεύουν να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων τους στην Ιαπωνία, όπως οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τα ξενοδοχεία τους.
 Οι δημοσιογράφοι από το εξωτερικό θα κληθούν να μείνουν σε ξενοδοχεία προεπιλεγμένα από τους διοργανωτές, αντί να επιλέξουν ιδιωτική διαμονή.
 Το Τόκιο πρόκειται να φιλοξενήσει από τις 23 Ιουλίου τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, οι οποίοι αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω Covid-19, εν μέσω ανησυχιών ότι θα επιβαρύνουν ένα σύστημα υγείας που έχει ήδη τεθεί υπό πίεση από την πανδημία του κορονοϊού.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness