Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το ντέρμπι Τότεναμ-Τσέλσι θα «γράψει Ιστορία»

Οι διοικούντες την Τότεναμ, πρόκειται να διοργανώσουν «την πρώτη ποδοσφαιρική αναμέτρηση στον κόσμο, μηδενικού άνθρακα», σε κορυφαίο επίπεδο και συγκεκριμένα, στο ντέρμπι της Premier League με την Τσέλσι, που θα διεξαχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου.


    Ο σύλλογος του Λονδίνου, ο οποίος συνεργάσθηκε με την βρετανική κυβέρνηση και τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα «Sky» γι΄ αυτήν την πρωτοβουλία, ελπίζει ότι ο αγώνας, που ονομάστηκε «GameZero», θα εμπνεύσει τους οπαδούς να μειώσουν το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα, μέσω μιας σειράς κινήτρων και μέτρων, όπως να ενθαρρύνουν τους θεατές να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή το ποδήλατο τους για να πηγαίνουν στο γήπεδο.


    Οι «Σπερς», θα ήθελαν παράλληλα να δουν τους φιλάθλους τους, οι οποίοι θα είναι παρόντες στο στάδιο των 62.850 θέσεων, να επιλέγουν ένα σνακ με βάση λαχανικά και να ανακυκλώνουν τα σκουπίδια τους.


    Προκειμένου να δώσουν το παράδειγμα, οι αποστολές των δύο ομάδων, θα φθάσουν στο γήπεδο με πούλμαν που λειτουργούν με βιοκαύσιμα, τα οποία θεωρείται πως μειώνουν τις εκπομπές CO2 και οι παίκτες θα πίνουν νερό από χαρτονένια δοχεία, που παρέχονται από την Τότεναμ, αντί για τα παραδοσιακά πλαστικά μπουκάλια.


    «Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το ευρύ φάσμα βιώσιμων μέτρων που έχουμε ήδη εφαρμόσει, έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε τους φιλάθλους μας να κάνουν απλά βήματα που μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λίβι.


    Το πρώτο ντέρμπι του Λονδίνου με «μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα», θα διεξαχθεί λιγότερο από δύο μήνες πριν από το COP26, την κλιματική σύνοδο κορυφής που θα φιλοξενηθεί στην Γλασκώβης

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

randomness