Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ντεσάμπ: «Η Γαλλία είναι πάντα εδώ»


    «Η ομάδα της Γαλλίας είναι πάντα εδώ», παρά την αποτυχία του EURO, δήλωσε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από την ψυχική δύναμη και τον χαρακτήρα, που επέδειξαν οι «πετεινοί» στην νίκη με 3-2 επί του Βελγίου στον ημιτελικό του Nations League.
 

    Αναφερόμενος στα δύο... πρόσωπα που έδειξε η ομάδα του στον αγώνα, ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός, σχολίασε: «Νομίζω ότι αρχίσαμε καλά, αλλά στα τελευταία 20-25 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου υποφέραμε πάρα πολύ στην άμυνα, μας έλειψε η επιθετικότητα. Το σκορ 2-0 είναι... σοβαρό, αλλά αντιδράσαμε, αρχίζοντας από τους τρεις επιθετικούς μας παίκτες που παρενοχλούσαν συνεχώς τον αντίπαλο και αντέστρεψαν την κατάσταση. Είμαστε υπερήφανοι, ενώ έχουμε επιλέξει ένα νέο σύστημα τακτικής. Είναι καταπληκτικό αυτό που κατάφερε να κάνει η ομάδα της Γαλλίας. Εκτός από εμένα, λίγοι άνθρωποι πίστευαν ότι θα μπορούσαμε να ανατρέψουμε αυτό το ματς. Το πετύχαμε χάρη στο μυαλό και σ΄ ααυτήν την δύναμη του χαρακτήρα, εκτός από την ποιότητα των παικτών».

     

    Ακολούθως, ο Ντεσάμπ χαρακτήρισε αυτήν την μεγάλη ανατροπή, ως μία από τις καλύτερες νίκες της καριέρας του: «Αντιμετωπίσαμε μία από τις καλύτερες, εάν όχι την καλύτερη ομάδα του κόσμου. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, αλλά και αυτή η υπερηφάνεια, αυτός ο χαρακτήρας. Αυτό το ματς θα είναι μια από τις πολύ καλές στιγμές, πρέπει να το εκτιμήσετε και είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου. Εντάξει, υπάρχει ο αποκλεισμός από την Ελβετία, αλλά η ομάδα της Γαλλίας είναι ακόμα εδώ. Υπάρχει ένας αγώνας με άλλη... αλήθεια σε τρεις ημέρες, με άλλη ομάδα και άλλο σενάριο».

    Οσον αφορά στην εμφάνιση του Μπαπέ, ο έμπειρος τεχνικός, επεσήμανε: «Ο Κιλιάν δεν είχε αμφιβολίες. Φρόντιζα πάντα να είμαι μαζί του, πίσω του. Αναγνώρισα την αποφασιστικότητά του στο Euro, είχε πολύ καλές προθέσεις, του έλειψε η αποτελεσματικότητα. Τον Σεπτέμβριο, τραυματίσθηκε. Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις και προσδοκίες απ΄ αυτόν, αλλά ήξερα πάντα πολύ καλά, ότι η γαλλική ομάδα θα είναι πιο δυνατή με τον Κιλιάν. Δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία, αισθάνεται καλά και από την άφιξή του αυτήν την εβδομάδα, ένιωσα ότι ήταν ένα ματς για αυτόν».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

randomness