Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παράπονα της Ρωσίας στην UEFA για τη φανέλα της Ουκρανίας με την Κριμαία

Η Ρωσία έκανε σήμερα γνωστό ότι απευθύνθηκε στην UEFA για τη νέα φανέλα της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, η οποία έχει χάρτη που περιλαμβάνει την Κριμαία και φράσεις από στρατιωτικό σύνθημα.
 Η Ρωσία θεωρεί τη χερσόνησο τμήμα της επικράτειάς της και την προσάρτησε το 2014, αλλά η Κριμαία παραμένει διεθνώς αναγνωρισμένη ως τμήμα της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το Reuters.
 Ρώσοι αξιωματούχοι θεωρούν την κίνηση ως πρόκληση, ενώ η Ουκρανία λέει ότι συμβολίζει την εθνική ενότητα.
 «Η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει απευθυνθεί στην UEFA, προκειμένου να υπάρξουν εξηγήσεις» δήλωσε στο TASS ο υπουργός Αθλητισμού, Όλεγκ Ματίτσιν, και συμπλήρωσε: «Έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας για την κίνηση της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας».
 Το μπροστινό μέρος της κίτρινης φανέλας δείχνει τα σύνορα της Ουκρανίας με λευκό χρώμα. Ένα σύνθημα στο πάνω μέρος της πλάτης γράφει «Δόξα στην Ουκρανία!», ενώ αναφέρεται επίσης: «Δόξα στους ήρωες!»
 Στην Ουκρανία, αυτές οι φράσεις αποτελούν στρατιωτικό χαιρετισμό.
 Ο προπονητής της εθνικής Ουκρανίας, Αντρέι Σεβτσένκο, δήλωσε στους δημοσιογράφους αυτήν την εβδομάδα ότι δεν ενδιαφέρεται για τη ρωσική αντίδραση.
 «Ενδιαφέρομαι για την αντίδρασή μας. Νομίζω ότι στους οπαδούς μας άρεσε η εμφάνισή μας, οπότε είμαι ικανοποιημένος» είπε χαρακτηριστικά.
 Η Ουκρανία θα αναμετρηθεί στον εναρκτήριο αγώνα της στο EURO 2020 με την Ολλανδία στις 13 Ιουνίου στο Άμστερνταμ και επίσης θα αντιμετωπίσει την Αυστρία και τη Βόρεια Μακεδονία στον 3ο όμιλο.
 Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει, στην πρεμιέρα της στον 2ο όμιλο, το Βέλγιο στην Αγία Πετρούπολη στις 12 Ιουνίου, πριν παίξει με τη Δανία και τη Φινλανδία.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

 

 

    

randomness