Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πέτκοβιτς: «Αξίζει όλο το σεβασμό μας η Ουαλία»

Ένα πολύ «περίεργο» παιχνίδι κόντρα στην Ουαλία περιμένει το Σάββατο (12/06-16:00) στο Μπακού ο προπονητής της Ελβετίας, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο EURO 2020.

Όπως τόνισε ο τεχνικός των Ελβετών στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (11/06), ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει στο αγωνιστικό πλάνο του το πώς θα προσεγγίσει τον αγώνα, αν δηλαδή θα πάει σε ένα πιο συντηρητικό στυλ παιχνιδιού ή θα βγει πιο επιθετικά στο γήπεδο.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για τις δύο προσεγγίσεις. Επειδή ακριβώς πρόκειται για το πρώτο ματς της διοργάνωσης, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες. Κι αυτό ισχύει τόσο για την Ελβετία, όσο και για την Ουαλία» τόνισε ο Πέτκοβιτς και πρόσθεσε:

«Σίγουρα είναι πολύ σκληρή ομάδα και αξίζουν όλο το σεβασμό. Είναι πολύ συμπαγείς σαν ομάδα αμυντικά και εξαιρετικοί σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Επίσης, έχουν πολύ μεγάλη ποιότητα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, μπορούν να κρατάνε καλά τη μπάλα και παράλληλα παίζουν ισορροπημένα στην επίθεση, έχοντας ορισμένους πολύ ταλαντούχους παίκτες».

Ο Πέτκοβιτς -που οδήγησε την Ελβετία στους «16» του προηγούμενου EURO 2016, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018-υπογράμμισε πως αυτό που προέχει είναι η κατάσταση της δικής του ομάδας: «Όπως έχουμε δείξει στο παρελθόν, θέλουμε να παίζουμε κυριαρχικά μέσα στο γήπεδο, να κρατάμε τη μπάλα και να ελέγχουμε το τέμπο του αγώνα.

Για να τα κάνουμε όλα αυτά όμως, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να βεβαιωθούμε ότι θα αμυνόμαστε καλά, ακόμη κι όταν έχουμε την κατοχή της μπάλας και τη χάνουμε. Είναι πολύ σημαντικό το πώς θα προσεγγίσουμε το αγώνα απ’ το πρώτο σφύριγμα και πως θα επιβάλουμε το δικό μας στυλ παιχνιδιού».

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ