Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σμάιχελ: «Γιατί όχι εμείς;»

    Ο Κάσπερ Σμάϊχελ, έχει μάθει από τον πατέρα του, ότι ένα από τα σημαντικότερα προσόντα κάθε ποδοσφαιριστή, είναι η ταπεινότητα. Στοιχείο, που όταν συνδυάζεται με την αυτοπεποίθηση και την στοχοθέτηση, συνιστούν ένα εξαιρετικό μείγμα, που οδηγεί με... μαθηματική ακρίβεια στις επιτυχίες.

    Και στα 34 του, ο υιός του θρυλικού Πίτερ, ηγείται -με διαφορά 28 ετών- όπως και ο πατέρας του, της εθνικής Δανίας, που θα λάβει μέρος στο EURO 2020. Ο τερματοφύλακας της Λέστερ, πιστεύει ακράδαντα στις δυνατότητες της ομάδας, όπως αποδεικνύεται και από τις δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του «TV2»: «Πρέπει να κάνουμε μεγάλα όνειρα. Και το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας, είναι «γιατί όχι εμείς»;

    Βέβαια, ο πατήρ Σμάϊχελ, έφθασε το 1992 στην κορυφή της Ευρώπης, όταν αυτός και οι συμπαίκτες του κλήθηκαν από τις... παραλίες να λάβουν μέρος στο EURO, αντικαθιστώντας την Γιουγκοσλαβία, λόγω του πολέμου στην χώρα της βαλκανικής χερσονήσου. Μάλιστα, η κατάκτηση του τροπαίου από τους Δανούς, ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη στην Ιστορία του θεσμού, μέχρι που το 2004 η εθνική Ελλάδας έκανε το «θαύμα» και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

    «Όταν είσαι μικρός και παίζεις ποδόσφαιρο, τι ονειρεύεσαι; Την συμμετοχή ή την νίκη; Προφανώς ονειρεύεσαι να κερδίσεις», επεσήμανε ο Σμάϊχελ και πρόσθεσε: «Είμαστε μια καλή ομάδα, νομίζω. Εχουμε σημειώσει καλά αποτελέσματα και έχουμε καλή απόδοση εδώ και πολλά χρόνια. Όταν βλέπουμε τα αποτελέσματα που μπορούμε να επιτύχουμε υπό πίεση, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι». 

    «Αυτό το επώνυμο δεν με βοηθά πραγματικά, αυτό είναι σίγουρο, αλλά για εμένα δεν έχει καθόλου σημασία καθόλου», είχε πει ο Κάσπερ μιλώντας προ ετών στο BBC, ενώ ο δημοσιογράφος της καθημερινής εφημερίδας «Ekstra Bladet», Πόουλ Φέρντιναντ, σχολιάζει: «Πριν από το EURO 1992, η εθνική ομάδα δεν έπαιξε πολύ καλά, υπήρχαν συγκρούσεις με τη διοίκηση. Σήμερα, η κατάσταση είναι διαφορετική, η ομάδα είναι ισχυρή και καλά οργανωμένη.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

 

 

    

randomness