Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Διάσκεψη Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών: Η προστασία των συνόρων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι ασύμβατες έννοιες, ανέφερε η ελληνική πλευρά

«Η προστασία των συνόρων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι ασύμβατες έννοιες αλλά συμπληρωματικές. Η Ελλάδα φυλάει αποτελεσματικά τα σύνορά της, τηρεί παράλληλα όλες τις διεθνείς συνθήκες». Αυτό τονίστηκε από την ελληνική πλευρά στη διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών σχετικά με τη διαχείριση της μετανάστευσης και της ένταξης στις τοπικές και περιφερειακές κοινωνίες και ιδίως, στις παραμεθόριες περιοχές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι από τα σύνορα του Έβρου δεν μπορεί να μπει κανένας παράνομα στην Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη χρωστάει ένα «ευχαριστώ» στην Ελλάδα που φυλάει όχι μόνο τα σύνορά της αλλά και της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον υπουργό 44 χιλιάδες Ουκρανοί ήρθαν μετά την έναρξη του πολέμου στην Ελλάδα.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη έκανε ειδική αναφορά στο διπλό μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Μάρτιο του 2020, που έδωσε συγχρόνως δύο εντολές: αποτελεσματική προστασία των συνόρων μας και δημιουργία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, ενώ επισήμανε ότι χρειάζεται ενιαία χρηματοδότηση για τις περιφερειακές αρχές και ότι το βάρος του προσφυγικού/μεταναστευτικού θα πρέπει να επιμερίζεται σε όλα τα κράτη-μελη της ΕΕ.

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης εστίασε στο γεγονός ότι θα πρέπει η ΕΕ να ακολουθεί ενιαία πολιτική για το μεταναστευτικό /προσφυγικό ζήτημα, κάτι το οποίο δεν έχει επιτύχει έως τώρα, όπως υποστήριξε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

randomness