Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Αλεξανδρούπολη: Απολογήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την κράτηση 13 μεταναστών – Αναμενεται η απόφαση του εισαγγελέα

Στο δικαστικό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, μεταφέρθηκαν το πρωί της Παρασκευής 25 Αυγούστου οι τρεις συλληφθέντες για την κράτηση και μεταφορά μέσα σε τρέιλερ 13 μεταναστών στην περιοχή του Έβρου.



Θα απολογηθούν στον ανακριτή καθώς κατηγορούνται για διέγερση και διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες και αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και κατά συναυτουργία, έκθεση σε κίνδυνο και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Αλεξανδρούπολη: Απολογήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την κράτηση 13 μεταναστών – Αναμενεται η απόφαση του εισαγγελέα (βίντεο)

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δημήτρης Σταματάκης, πριν απο λίγο ολοκληρώθηκε η απολογία του πρώτου εκ των τριών κατηγορουμένων που κράτησε μιάμιση ώρα, ο οποίος φέρεται να είναι και ο επικεφαλής της ομάδας, ενω θα ακολούθησαν οι άλλοι δυο. Σε λίγη ώρα ο Εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσει για την τύχη των τριών που κατηγορούνται κράτηση και μεταφορά των 13 μεταναστών.

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν στη συνέχεια και οι 13 μετανάστες, οι οποίοι με πρόταση του εισαγγελέα αντιμετωπίζουν μία σειρά από αδικήματα και κατηγορίες, όπως απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο σε δυο γκρούπ, το πρώτο με τα 8 άτομα συριακής καταγωγής και το δέυτερο με 5 υπηκόους Πακιστάν αντίστοιχα, που ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα.

 

Πηγή: ertnews.gr

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων