Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Αύξηση 1,9% του ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο

Αύξηση 1,9% σημείωσε το ΑΕΠ το γ' τρίμηνο εφέτος και πλέον καθίσταται απολύτως εφικτή η πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,6% στο σύνολο του 2014, ενώ παράλληλα, «υποβοηθείται» τα μέγιστα η επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 2,9% για το 2015. 

Η ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιοποίησε τα προσωρινά στοιχεία για τους εθνικούς λογαριασμούς, βελτίωσε στο 1,9% τις αρχικές εκτιμήσεις της (αύξηση 1,7%) για το ΑΕΠ το γ' τρίμηνο.

Η επί τα βελτίω αναθεώρηση, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οφείλεται σε στοιχεία που δεν ήταν αρχικά διαθέσιμα, όπως οι εισαγωγές- εξαγωγές του Σεπτεμβρίου, ο τζίρος στον κλάδο των υπηρεσιών και η πορεία της ανεργίας. Σε μέσα επίπεδα στο 9μηνο, προκύπτει άνοδος του ΑΕΠ κατά 1,9%.

Η αύξηση του ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο οφείλεται κυρίως στην άνοδο της κατανάλωσης και των ιδιωτικών επενδύσεων.


(ΑΠΕ)


 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness