Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δεν ζητάει εκλογές ο Τσίπρας αλλά δηλώνει… σίγουρος ότι θα κερδίσει!

Απέφυγε επιμελώς ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει εκλογές, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα τέτοιο αίτημα μπορούσε κάλλιστα να γίνει δεκτό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να κάνει ενέσεις αισιοδοξίας στο κουρασμένο και απογοητευμένο ακροατήριο.

Μάλιστα έφτασε σε σημείο να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, προκαλώντας μειδιάματα στα στελέχη του τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά ότι δημοσκοπικά το κόμμα του βρίσκεται στα Τάρταρα.

Είναι τέτοια η κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και οι συγκρούσεις ανάμεσα στις αντιμαχόμενες φατρίες φαντάζουν να βρίσκονται εκτός πραγματικότητας.

Στο μόνο που συμφωνούν όλες οι τάσεις είναι ότι το κόμμα συρρικνώνεται επικίνδυνα, γιατί δεν έχει αφήγημα που να μπορεί να πείσει την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εισπράξει τη φθορά της κυβέρνησης και κάθε απόπειρα να κεφαλαιοποιήσει τα λάθη του Κυριάκου Μητσοτάκη καταλήγει σε μπούμερανγκ.

Γι’ αυτό μεσοπρόθεσμα όλοι προεξοφλούν εξελίξεις, γιατί με τη σημερινή Βαβέλ και τις ισορροπίες ανάμεσα στις διάφορες τάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μετεξελιχθεί σε πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.

ΠΗΓΗ 15MINUTES