Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εγκαινιάζεται η διεθνής έκθεση αμυντικού υλικού DEFEA από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με επτά ομολόγους του από χώρες-μέλη της ΕΕ

 

Τα εγκαίνια της διεθνούς εκθέσεως αμυντικού υλικού «DEFEA 2021» , της πρώτης του είδους που πραγματοποιείται στην Ελλάδα μετά περισσότερο από 10 χρόνια αδράνειας και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουλίου, πραγματοποιούνται σήμερα το μεσημέρι από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στο Εκθεσιακό Κέντρο “Metropolitan Expo”, στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», στα Σπάτα.


Στη διάρκεια της εκθέσεως ο ΥΕΘΑ θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με επτά ομολόγους του από χώρες-μέλη της ΕΕ, αλλά και τρίτες χώρες, με στελέχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμύνης EDA, καθώς και στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, και συμφώνως με το πρόγραμμα του Υπουργού που έγινε γνωστό επισήμως, ο Ν. Παναγιωτόπουλος θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του της Κύπρου Χαράλαμπο Πετρίδη, της Σλοβενίας Ματέι Τόνιν, της Πορτογαλίας Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνιο, της Ιταλίας Λορέντζο Γκουερίνι, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης Σίφετ Πόντζιτς, της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα, της Γεωργίας Ζουανσέρ Μπουρχουλάντζε, καθώς και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του EDA κ. Γίρι Σεντίβυ.

Σήμερα εξάλλου, στις 14.00’, ο ΥΕΘΑ θα συμμετάσχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικώς με τις πρωτοβουλίες της ΕΕ για την Άμυνα, στην οποία θα λάβουν μέρος επίσης οι ομόλογοί του της Κύπρου, της Σλοβενίας, της Πορτογαλίας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του EDA.

Στην προαναφερθείσα εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, θα αναπτυχθεί συζήτηση και θα διατυπωθούν προτάσεις από τους συμμετέχοντες Υπουργούς σχετικώς με τις πρωτοβουλίες PESCO, CARD και EDP, καθώς και τη συμβολή τους στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 
ΠΗΓΗ : parapolitika
 
 

    

randomness