Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Γεννηματά: Εγώ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ για να κάνω κόμμα

Πυρά από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής στους ανυποψηφίους της

Να ανεβάσει τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, με πυρά σε βάρων των ανθυποψηφίων της, επέλεξε εγκαινιάζοντας την προεκλογική εκστρατεία της, η Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σε εκδήλωση σε πολυχώρο στη Συγγρού, όπου παραβρέθηκαν έδωσαν το παρών περί τα 500 άτομα και στελέχη, ανάμεσά τους και οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Καμίνης και Βασίλης Κεγκέρογλου, έκανε μια αναδρομή στη θητεία της, ενώ άφησε αιχμές κατά των συνυποψηφίων της.
Πυρά σε Λοβέρδο - Ανδρουλάκη χωρίς να τους κατονομάσει
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε δριμεία κριτική στους ανθυποψηφίους της, Ανδρέα Λοβέρδο και Νίκο Ανδρουλάκη, χωρίς, ωστόσο, να τους κατονομάσει.

Οπως είπε, «κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιούν ατζέντα μακριά από τις αξίες και την παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ, φτάνοντας μέχρι και σε ακροδεξιές αντιλήψεις που ακούγονται τελευταία», για να προσθέσει ότι «δεν πρόκειται φυσικά να δοξαστεί κανένας κρυπτόμενος».

Με την παραπάνω φράση η κυρία Γεννηματά στρέφεται κατά του πρώην υπουργού και νυν υποψήφιου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος παρουσιάζοντας πρόσφατα την πολιτική του Διακήρυξη αναφέρθηκε εκτενώς στο μεταναστευτικό, παρουσιάζοντας ένα άλλο πλαίσιο – πιο αυστηρό. Υποστήριξε, πως πρέπει να αλλάξει η ατζέντα του κόμματος. Άσκησε κριτική στο Κίνημα Αλλαγής για τη στάση που τηρεί στο συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας ότι «υπάρχει ανάγκη να αλλάξουμε θέση, γιατί δεν υπάρχει πυξίδα». Υποστήριξε, μάλιστα, για τους μετανάστες ότι «θα κρατάμε εδώ όσους αντέχει η οικονομία, η κοινωνία και το εθνικό μας συμφέρον», προσθέτοντας ότι υπάρχουν νησιά που έχουν σχολεία με πέντε παιδιά, τα τέσσερα εκ των οποίων είναι ξένα, παιδιά μεταναστών. «Να είναι και τέσσερα και 14, αν χρειάζεται, αλλά όχι να μην υπάρχει Έλληνας και Ελληνόπουλο εκεί, αυτό θέτει και θέμα που σχετίζεται με την εξωτερική μας πολιτική και την άμυνα μακροπρόθεσμα και πρέπει να το δούμε», είπε.

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε κατηγορηματικά ότι η αυτονομία του Κινήματος Αλλαγής αποτελεί σταθερή και στρατηγική επιλογή ενω απάντησε με αιχμές σε όσους επικαλούνται το ΠΑΣΟΚ όταν δεν το στήριξαν στη μεγάλη δοκιμασία του από το 2012 και μετά. «Εγώ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ να κάνω κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει κι είναι η ψυχή του Κινήματος Αλλαγής», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά θύμισε πως όταν ανέλαβε το κόμμα ήταν στα όρια εισόδου στη Βουλή και, όπως είπε, παρά τις επιθέσεις που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που «συγκυβερνούσε με τον ακροδεξιό Καμμένο», κατάφερε να διπλασιάσει τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανήμπορος να εκφράσει τόσο την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος, όσο και τη δημοκρατική παράταξη», είπε μεταξύ άλλων. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ακόμη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει φτώχεια προτάσεων και καταφεύγει να οικειοποιηθεί σύμβολα και συνθήματα του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

 

Εγγυήτρια της αυτονομίας

Η Φώφη Γεννηματά είπε ακόμη πως εγγυάται την αυτονομία της παράταξης. «Εγώ τη μεγάλωσα και θα τη μεγαλώσω κι άλλο με ακόμη μεγαλύτερη ανανέωση, αλλά και διεύρυνση με άλλες δυνάμεις, οι οποίες απομακρύνονται από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Οπως είπε, η διεύρυνση των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ θα προέλθει «από όσους καταλαβαίνουν ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί, αλλά και από όσους συνειδητοποιούν ότι ο Μητσοτάκης είναι σκληρή δεξιά. Αυτοί που τον στήριξαν για να φύγει ο Τσίπρας, βλέπουν ότι δεν έχει το υπόβαθρο του κεντρώου που καλλιεργούσε», είπε.

Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι έχει αποτύχει δύο φορές να βγάλει τη χώρα από την κρίση και πως άνοιξε το δρόμο για τη ΝΔ συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ.

 

ΠΗΓΗ : ethnos

 

 

    

randomness