- Το παρελθόν του Γιάννη Μακρή στην μακρινή Αυστραλία εξετάζουν οι αρχές - Οι "σκοτεινές" business και η συνεργασία με την μαφία - Το "άπλωμα" στην Ελλάδα και στα... στενά της Μυκόνου

Το σκοτεινό παρελθόν του 47χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή εξετάζει η αστυνομία, καθώς αυτό το παρελθόν ίσως τον ακολούθησε και στην Ελλάδα, με σκοπό να “ξεπληρώσει” παλιά χρωστούμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμπειροι Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ερευνούν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο οι διαφορές- και μάλιστα διαφορές αίματος – που είχε ο Γιάννη Μακρής στην Αυστραλία με την τοπική μαφία, να τον ακολούθησαν ακόμα και στην Ελλάδα, όπου είχε κάνει μια νέα αρχή, με λευκό ποινικό μητρώο και επιτυχημένη επιχειρηματική διαδρομή.

  • Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου δυο χρόνια είχε έλθει στην Αθήνα κλιμάκιο Αυστραλών Αστυνομικών, οι οποίοι είχαν συνάντηση με Έλληνες συναδέλφους τους.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο Γιάννης Μακρής, καθώς οι Αυστραλοί Αστυνομικοί έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρων για τις δουλειές του “Αυστραλού”, όπως ήταν το παρατσούκλι του 47χρονου επιχειρηματία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Έλληνες αστυνομικοί είχαν πει στους συναδέλφους τους πως ο 47χρονος στην Ελλάδα κάθεται …ήσυχα.

Το… ντόπιο σενάριο

Παράλληλα οι Αστυνομικοί με σοβαρότητα κοιτούν και το ενδεχόμενο το “μυστικό” της δολοφονίας να κρύβεται τελικά στα στενά σοκάκια τις Μυκόνου και τα υπέρογκα ποσά που διακινούνται κάθε καλοκαίρι στα νυχτερινά κέντρα του νησιού των Ανέμων.

Το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Μακρής έκανε κινήσεις να επεκταθεί επιχειρηματικά στην νύχτα της Μυκόνου, μέσω της εταιρείας φύλαξης που διατηρούσε, ιδιαίτερα έπειτα από το κενό που είχε δημιουργηθεί από την δολοφονία του πρώην ΕΚΑΜιτη Σπύρου Παπαχρήστου.

Ίσως λοιπόν κάποιοι που ασχολούνται με την νύχτα και τα αιματηρά παιχνίδια κυριαρχίας, να θέλησαν να βγάλουν από την μέση έναν ανταγωνιστή, οποίος μάλιστα θα κινούνταν νόμιμα στην αγορά του νησιού. Κατά συνέπεια οι άνθρωποι που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στην χρυσοφόρα νύχτα της Μυκόνου, σταμάτησαν τον ανταγωνισμό με το τρόπο που οι ίδιοι γνωρίζουν. Με το “Συμβόλαιο θανάτου”.

Ίσως λοιπόν πλήρωσαν επαγγελματίες πιστολέρο προκειμένου να βγάλουν από την μέση έναν μελλοντικό σοβαρό παίκτη στα λημέρια τους.

Άλλωστε η εκτέλεση του Γιάννη Μακρή έχει όλα τα χαρακτηριστικά της μαφιόζικης ενέργειας, ενώ ακόμα και οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν αρνούνται το ενδεχόμενο η δολοφονία του να εντάσσεται στα στενά πλαίσια του αιματηρού ξεκαθαρίσματος που υπάρχει τους τελευταίους μήνες, στα κυκλώματα τις νύχτας.

 

Η ζωή στην Αυστραλία

Ο Γιάννης Μακρής, όπως και η οικογένεια του στην Αυστραλία όπου διέμεναν για πολλά χρόνια, είχαν πολλούς και ανοιχτούς λογαριασμούς, με την εκεί μαφία.

Συγκεκριμένα ο πατέρας του θύματος, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης στο Σίδνεϊ, το 2011 είχε κατηγορηθεί για την κατοχή μεγάλης ποσότητας λαδιού με το οποίο θα κατασκεύαζαν το δυνατό ναρκωτικό ICE. Κάτι σαν συνθετική κοκαΐνη δηλαδή. Τότε ο πατέρας του Γ. Μακρή είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες, όταν εμφανίστηκε στις Αρχές ο άλλος γιος της οικογενείας και είχε αναλάβει ολόκληρη την ευθύνη, λέγοντας πως ο ίδιος είχε παραπλανήσει τον πατέρα του για την μεταφορά της πρόδρομης ναρκωτικής ουσίας.

Ωστόσο η οικογένεια Μακρή είχε απασχολήσει τις Αυστραλιανές Αρχές από το 2005, όταν ξεκίνησε η βεντέτα με την φερόμενη μαφιόζικη οικογένεια Ιμπραχίμ, που έλκει την καταγωγή της από το Λίβανο.

Οι απόπειρες δολοφονίας

Τότε ο Γιάννης Μακρής διατηρούσε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του Σίδνεϊ μαζί με τον Φαντί Ιμπραχίμ, ενώ παράλληλα διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την βασίλισσα τις νύχτας Roxy Jacenko.

Για λόγους άγνωστους, ο συνεταιρισμός με το Φ. Ιμπραχίμ διεκόπη βιαίως, ενώ ο δεσμός του 46χρονου επιχειρηματία με την εντυπωσιακή χορεύτρια επίσης διεκόπη όταν ο Μακρής μπήκε στην φυλακή για υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης.

Το 2009 ο Τζον Ιμπραχίμ, αδελφός του Φαντί, τραυματίστηκε βαριά από καταιγισμό πυρών που είχε εξαπολύσει εναντίον του ένας άγνωστος άνδρας. Τότε κατηγορήθηκε για το “συμβόλαιο θανάτου” ο Γιάννης Μακρής, χωρίς όμως ποτέ να βρεθούν επαρκή στοιχεία εναντόν του. Την ίδια χρονιά κατηγορήθηκαν και τα αδέλφια Ιμπραχίμ για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Μακρή, για να αθωωθούν τελικά στο δικαστήριο.

Το 2010 στην Μύκονο, σε γνωστό κλαμπ του νησιού συναντήθηκαν όλως τυχαίως, ο Γιάννης Μακρής και μέλη τις οικογένειας Ιμπραχίμ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύρραξη μέσα στο κατάστημα και οι πελάτες να τρέχουν αλλόφρονες να προφυλαχθούν από τα “ιπτάμενα” αντικείμενα.

Οι έρευνες και τα ευρήματα

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες, μέχρι στιγμής έχουν λιγοστά στοιχεία στα χέρια τους και ουσιαστικά ψάχνουν στα τυφλά.

Ωστόσο είναι δυνατόν κάποιο φως, έστω αμυδρό, να ρίξει στις έρευνες το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στο σπίτι του Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα της Βούλας, το οποίο άλλωστε έχει “συλλάβει” την σκηνή του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που άλλωστε “χορηγούνται” με το “σταγονόμετρο”, αυτό το υλικό δυστυχώς δεν είναι αξιοποιήσιμο, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των δραστών.

Όπως κατέθεσε στην Ασφάλεια αυτήκοος μάρτυρας, ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς, αμέσως μετά άκουσε των ήχο μοτοσικλέτας να απομακρύνεται από το σημείο.

 

ΠΗΓΗ NEWSIT