Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιατί ο Τσίπρας επαναφέρει τον «κομμένο» Τσακαλώτο

Έχει ασφαλώς μεγάλο ενδιαφέρον η σύνθεση των ομιλητών -μετά τον Αλέξη Τσίπρα- στην παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρώτα από όλα, επανέρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που «είχε κοπεί» από την παρουσίαση των θέσεων για τα εργασιακά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εσωκομματικό ζήτημα. Ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνει μετά την «επίδειξη δύναμης», να μην επιθυμεί να βαθύνει το ρήγμα με τους «53» και την «Ομπρέλα».

Επίσης στο πάνελ θα είναι και ο υπεύθυνος του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

Ακόμη, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, καθώς η Κουμουνδούρου επιδιώκει να προσεγγίσει περισσότερο και να συμπορευτεί με πρώην «πράσινους» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απαρατήρητη δεν πρέπει να περάσει επίσης η παρουσία –όχι πως προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με την έννοια ότι η Κουμουνδούρου δεν μας είχε συνηθίσει να προσκαλεί αυτού του είδους τους θεσμικούς παράγοντες- του Γιώργου Στεφανόπουλου, γενικού διευθυντή της Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας

Επίσης, της Νατάσας Ρωμανού, συνεργαζόμενης καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Columbia και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA, η Θεοδότα Νάντσιου, διευθύντρια Περιβαλλοντικής Πολιτικής WWF, του Γιώργου Καλτσά, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλου Αλμπάνη.

 

Η… ασθένεια του Νίκου Χριστοδουλάκη

Στην εκδήλωση της Δευτέρας, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, είχε συμφωνήσει να μιλήσει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, που ωστόσο τελικά δεν θα συμμετάσχει, λόγω ασθενείας.

Μένει να δούμε εάν η αρρώστια είναι πραγματική ή …διπλωματική, καθώς ο πρώην «τσάρος» είναι και σύμβουλος για τα οικονομικά της Φώφης Γεννηματά!

 

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

Απόψεις

Άρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή Στην Κορνουάλη οι πλουσιότεροι και ισχυρότεροι επανασχεδίασαν το μέλλον του κόσμου. Για να συμβεί αυτό μεσολάβησαν συνταρακτικά γεγονότα...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων