Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Χαρίτσης για εστίαση: "Η κυβέρνηση αδιαφορεί και την κατηγορεί για αχαριστία"

Με επίσημη δήλωσή του, ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγορεί την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στην εστίαση, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν είναι "ούτε εχθροί της δημόσιας υγείας, ούτε αχάριστα παιδιά".

Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος μάλιστα σήμερα έβαλε "λουκέτο" στα καταστήματα, σχολίασε με επίσημη δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν φέρει τον κλάδο σε αυτή τη θέση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφορία και τονίζοντας πως "οι εργαζόμενοι στην εστίαση δεν είναι ούτε εχθροί της δημόσιας υγείας ούτε.. αχάριστα παιδιά".

Αναλυτικά:

“Οι επιχειρήσεις της εστίασης σήμερα μένουν κλειστές διεκδικώντας το αυτονόητο: Στήριξη για να μην κλείσουν οριστικά. Οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση έχουν υποφέρει από τις κυβερνητικές παλινωδίες στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Τα πολύμηνα και αναποτελεσματικά lockdown, τα αντιφατικά περιοριστικά μέτρα, ο στιγματισμός του κλάδου για τη μετάδοση του ιού, έφεραν χιλιάδες επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με εκρηκτικές ανατιμήσεις. Η κυβέρνηση αδιαφορεί. Και όχι μόνο αυτό. Κατηγορεί την εστίαση αχαριστία και μεταθέτει σε αυτή τις δικές της ευθύνες για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το λουκέτο, όμως, δεν είναι μονόδρομος. Όλο το προηγούμενο διάστημα καταθέσαμε ολοκληρωμένες, ρεαλιστικές προτάσεις για τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής, την ελάφρυνση φορολογικών οφειλών στην ενέργεια, την αύξηση του κατώτατου μισθού για τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στην εστίαση δεν είναι ούτε εχθροί της δημόσιας υγείας ούτε αχάριστα παιδιά. Αποτελούν κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα της ελληνικής οικονομίας. Η δική τους κατάρρευση θα είναι πλήγμα για την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση και εν τέλει τα δημόσια οικονομικά. Και γι' αυτό χρειάζονται τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας".

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

randomness