Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Κρούσμα και στη Λαμία Λεπτοσπείρωση: Ένας νεκρός στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας


Ένας άνδρας 57 ετών έχασε τη ζωή του από λεπτοσπείρωση στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της ΕΡΤ, άλλοι δυο νοσηλεύονται με την ίδια ασθένεια με τον έναν να είναι σε βαριά κατάσταση σε ΜΕΘ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον διοικητή της 5ης υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη, κρούσμα έχει εντοπιστεί και στη Λαμία σε περιοχή που είχε πληγεί από πλημμύρες.
Όπως είπε, χθες 29/9, δεν διαγνώσθηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα λεπτοσπείρωσης. «Από την τελευταία ενημέρωση στις 27/9/2023 έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά τέσσερα νέα κρούσματα. Επομένως ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης ανέρχεται σε εννέα εκ των οποίων ένας ασθενής έχει καταλήξει και δυο νοσηλεύονται» είπε ο κ. Σερέτης.
Κατά τον ΕΟΔΥ, η λεπτοσπείρωση είναι μικροβιακή λοίμωξη η οποία προκαλείται από τον μικροοργανισμό λεπτόσπειρα. Το υγρό περιβάλλον και η παρουσία οργανικών υλικών συντελούν στην παρατεταμένη επιβίωση του μικροβίου.

 

randomness