Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κυρ. Βελόπουλος: Δεν εξασφαλίζονται τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων

Με αναφορά στην απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

«Οφείλουμε να μην ξεχνάμε τη χώρα μας. Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε μιλήσει για τα εθνικά μας και για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αποφάσισε να κάνει τζόγο με τα χρήματα των Ελλήνων». «Σαν αυτό που είχε κάνει στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ. Και φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός τιμά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γιατί τα υπουργοποιεί. Τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων σε εξορύξεις πετρελαίου. Εσείς γιατί δεν το κάνετε; Και αν με την επιλογή σας αυτή χαθούν τα λεφτά τι θα κάνετε; Θα ψηφίσετε πάλι το ακαταδίωκτο; Ποια είναι η ασφαλιστική δικλείδα που έχετε ότι δεν θα χαθούν τα χρήματα των Ελλήνων; Κάνετε λάθη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος.

Αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομία, διερωτήθηκε «πόσο υπερήφανη μπορεί να είναι μια κυβέρνηση όταν έχει αυξήσει το δημόσιο χρέος κατά 26 δισ. από τον Μάιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021», και υποστήριξε πως «οι πολίτες είναι απροστάτευτοι». «Νοιάζεστε μόνο για τα funds και όχι για τους πολίτες. Νοιάζεστε για τους ολιγάρχες φίλους σας που τους υπηρετείτε και τους εξυπηρετείτε», είπε και συνέχισε:

«Εμείς στην Ελληνική Λύση έχουμε ως πρότυπό μας την Κρήτη, η οποία συμβάλλει στο ΑΕΠ της χώρας κατά 25%, αλλά δεν υπάρχει μονοκαλλιέργεια του τουρισμού. Ο τουρισμός στην οικονομία της Κρήτης συμβάλλει κατά 45% και το υπόλοιπο προέρχεται από τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα».

«Κάνατε ανασχηματισμό και πετάξατε στα σκουπίδια τους “ επιτυχημένους” υπουργούς του Έβρου, τους κυρίους Στεφανή και Χρυσοχοΐδη», είπε ο κ. Βελόπουλος σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης και προσέθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός το έκανε αυτό γιατί στόχος του ήταν να προσλάβει άλλους από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για να τους κάνει υπουργούς. Αγωνιστήκατε, κύριοι της ΝΔ, να πείσετε τους ψηφοφόρους να σας στηρίξουν και έρχονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και σας παίρνουν την καρέκλα; Αυτό σημαίνει ότι δεν είστε ικανοί να κυβερνήσετε».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. «Σταματήστε τον εκβιασμό στους γιατρούς. Θα φύγουν οι γιατροί και θα πεθαίνει κόσμος. Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του μας καλούσαν πριν ένα χρόνο να βγαίνουμε στις 9 το βράδυ και να χειροκροτούμε τους γιατρούς. Οι γιατροί μας είναι ο αφρός τής Ελλάδας, πρέπει να τους στηρίξουμε, πρέπει να δώσουμε χρήματα. Σταματήστε να εγκληματείτε. Σταματήστε να παίζετε κορώνα- γράμματα με τις ζωές των ανθρώπων», κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

 

 

    

randomness