Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μητροπολίτης Λάρισας: Εμβολιάστηκαν όλοι στη μονή του Αγίου Παΐσιου-Τι λέει για τις αποδοκιμασίες

Στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε από αρνητές του εμβολίου έξω από τον Άγιο Αχίλλειο όπου λειτουργούσε εμβολιαστική μονάδα, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος. 

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, σε μια μητρόπολη 250.000 κατοίκων, το ότι έχουμε και 30 που φωνάζουν είναι ένα μέτρο σύγκρισης ισχυρό ότι πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι με άλλη άποψη, ωστόσο, σημείωσε ότι δημιουργούν ένα κλίμα που επιτείνει τον φόβο.

Εξηγώντας γιατί αντέδρασε με χαμόγελο, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι «αυτοί οι οποίοι ιδίως είναι στη Λάρισα, είναι ποίμνιό μου, είναι δικά μου παιδιά, δεν μπορώ να τα απορρίψω». Μάλιστα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους πέρασαν μέσα από όλους αυτούς που φώναζαν για να μπουν να εμβολιαστούν και εξέφρασε σεβασμό σε κατανόηση σε όσους βλέποντας τις φωνές τελικά δίστασαν να μπουν να κάνουν το εμβόλιο.

Μητροπολίτης Λάρισας: Τι ανέφερε για τα ποσοστά εμβολιασμού στους ιερείς 

Παράλληλα, για τα ποσοστά εμβολιασμού στους ιερείς, ο Μητροπολίτης Λάρισας ανέφερε ότι είναι αναλογικά του γενικού πληθυσμού και στη δική του μητρόπολη.

Για τους μοναχούς ανέφερε ότι είναι μια διαφορετική περίπτωση και πως «φαίνονται αυτοί που φωνάζουν και ακούγονται και όχι η ισχυρή πραγματικότητα».  

«Έχουμε μεγάλα μοναστήρια που έχουν εμβολιαστεί. Επειδή πολλοί επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο, το ησυχαστήριο που είναι ο τάφος του Αγίου Παΐσιου, στη Σουρωτή έχουν όλες οι μοναχές εμβολιαστεί», τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου.

ΠΗΓΗ:CNN

    

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness