Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Tι φοβάται ο Τσίπρας – Γιατί «εγκαταλείπει» την Αθήνα

Επιτυχημένη θεωρούν στην Κουμουνδούρου την επίσκεψη Τσίπρα στην Ηλεία, πολύ περισσότερο καθώς πρόκειται για την πρώτη ουσιαστικά περιοδεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το άνοιγμα της οικονομίας και τη δυνατότητα επαφής με τους πολίτες.

Οι περιοδείες, μάλιστα, θα συνεχιστούν, καθώς στόχος είναι, μεταξύ άλλων, να εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα εσωκομματικά προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας (όπως συμβαίνει στην Ηλεία με τον Κώστα Τζαβάρα) ή τα «κενά» που εμφανίζει η κυβέρνηση σε συγκεκριμένους νομούς.

Για αυτό και η Κουμουνδούρου θα συντάξει το πρόγραμμα των νέων περιοδειών του προέδρου του κόμματος με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε περιοδείες, καθώς ανησυχεί για το ενδεχόμενο κήρυξης πρόωρων εκλογών το προσεχές φθινόπωρο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πολύ δύσκολο να προκηρύξει ο πρωθυπουργός εκλογές, αν και άλλα στελέχη όπως οι Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης έχουν μια διαφορετική εκτίμηση.

Δεν μπορεί να αποκλείσει όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει απολύτως στο μέγαρο Μαξίμου και, συνεπώς, το θέμα θα παραμένει ανοιχτό έως τον Αύγουστο –ή έως τον προσεχή ανασχηματισμό εάν αυτός γίνει νωρίτερα.

Στις κάλπες, μάλιστα, δεν θα κριθεί μόνο η διακυβέρνηση της χώρας, αλλά πιθανόν και το πολιτικό μέλλον του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει κάτω από 27-28% και η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία είναι μεγάλη!

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness