Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Ξεκίνησαν οι «γαλάζιες» συμμαχίες στην Α’ Αθηνών για μια έδρα στη Βουλή (ονόματα)

Μπορεί οι εκλογές να καθυστερούν, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός, αλλά οι υποψήφιοι της Α’ Αθηνών της ΝΔ παίρνουν ήδη θέση μάχης.
 
Άλλωστε η ΝΔ, τόσο στην πρώτη κάλπη που θα είναι με την απλή αναλογική, όσο και στη δεύτερη με το μπόνους των 40 εδρών ως πρώτο κόμμα, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, μπορεί να χάσει τουλάχιστον δύο έδρες.
 
Για αυτό και οι υποψήφιοι προχωρούν σε συμμαχίες για να «κλειδώσουν» την επανεκλογή τους.
 
Ένα από τα παλαιότερα «δίδυμα» είναι αυτό του Νικήτα Κακλαμάνη με τον Βασίλη Κικίλια. Οι δυο άνδρες έχουν σταθερά καλή σχέση από την περίοδο του δήμου Αθηναίων όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν δήμαρχος και στις επόμενες εκλογές αναμένεται να συνεργαστούν.
 
Ήδη υπάρχει επαφή για τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές για τους νέους προέδρους των τοπικών οργανώσεων στην Α’ Αθηνών.
 
Ένα ακόμα «δίδυμο» είναι αυτό του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη  που θα κατέβει στην Α’ Αθηνών.
 
Οι δυο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επίσης συνεργασία στις εσωκομματικές κάλπες της 24ης Οκτωβρίου .
 
Να σημειωθεί πως στις εκλογές του 2019 ο Θάνος Πλεύρης είχε συνεργαστεί με την Όλγα Κεφαλογιάννη που είχε εκλεγεί πρώτη στην Α’ Αθηνών.
 
Στην συγκεκριμένη περιφέρεια εκλέγονται ακόμα ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος , η Φωτεινή Πιπιλή και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που μέσα στην εβδομάδα διαγράφηκε από την γαλάζια Κ.Ο.
 
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αν το επιτρέψουν οι συνθήκες δεν θα επιστρέψει στη ΝΔ, με την προϋπόθεση βέβαια πως και ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή ακόμα και ως ανεξάρτητος βουλευτής.
ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

randomness