Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νέα δημοσκόπηση: Στο όριο της αυτοδυναμίας «αντέχει» η ΝΔ - Σκληρή μάχη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διατηρεί την εκλογική της δύναμη, βάσει των ευρημάτων από τη νέα δημοσκόπηση της Abacus Research, ενώ την ίδια στιγμή το Κίνημα Αλλαγής ανεβαίνει στην πρόθεση ψήφου, «απειλώντας» τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενήργησε η Abacus Research για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% ενώ το ΚΙΝΑΛ έχει ανέβει στο 17% με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 5% και την Ελληνική Λύση με το ΜέΡΑ25 στο 2%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 36-39%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20-23%, το ΚΙΝΑΛ στο 18-21%, το ΚΚΕ στο 6,5-7,5%, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 στο 2-2,5% και τέλος, άλλο κόμμα επιλέγει ένα ποσοστό που κυμαίνεται στο 9-11%.

 

Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς η γνώμη των πολιτών για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παραμένει «μοιρασμένη», ενώ αρνητική είναι στην πλειοψηφία η άποψη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Ουδέτερη παρουσιάζεται η στάση των πολιτών προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

 

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για την άποψη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς, αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 35% έχει θετική άποψη, το 36% αρνητική και ένα 29% ουδέτερη. Για τον Αλέξη Τσίπρα το 13% έχει θετική άποψη, το 57% αρνητική και το 30% ουδέτερη. Τέλος, για τον Νίκο Ανδρουλάκη το 17% έχει θετική άποψη, το 20% αρνητική και ένα 59% ουδέτερη.

 

 

Πηγή: alphatv.gr

 

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness