Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οικονόμου: Εάν ο Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση η ελληνική πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά

Η κοινωνία απαιτεί πρακτικές λύσεις και όχι θεωρίες και αερολογίες, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προτιμά να σηκώνει σκόνη και θόρυβο και γι’ αυτό όπως είπε οι πολίτες αποδοκιμάζουν αυτές τις πρακτικές.

Παράθυρο συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για το αν θα υπάρξει τετ α τετ ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο στην σύνοδο της Πράγας είπε: «Εάν ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος αυτός έχει δυναμιτίσει το κλίμα επιδιώξει συνάντηση η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά».

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ακόμα ότι: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός πάντοτε ενημερώνει με υπευθυνότητα τους εταίρους για την τουρκική προκλητικότητα η οποία έχει αποκτήσει εξωφρενικά χαρακτηριστικά. Ψύχραιμα και αποφασιστικά θα απαντάμε και με αποτρεπτική ισχύ.

Για την πιθανή ατζέντα της συνάντησης με Ερντογάν αν αυτή γίνει ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε αλλά αν υπάρξει πρόθεση από τουρκική πλευρά θα το αξιολογήσουμε θετικά αλλά με σταθερές τις κόκκινες γραμμές».

Νωρίτερα, μίλησε για κρεσέντο λόγων χωρίς αντίκρυσμα και αντιπαρέβαλλε ότι η κυβέρνηση αξιοποίησε τον χρόνο για να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Έτσι αναφέρθηκε στη νέα επένδυση της Google, στην ολοκλήρωση 28 επενδυτικών οροσήμων του Ταμείου Ανάκαμψης και έτσι θα εκταμιεύσει νωρίτερα την 2η και μέρος της 3ης δόσης.

Βελτιώθηκε επίσης όπως είπε το οικονομικό κλίμα στην χώρα μας για τον Αύγουστο.

Σε κοινωνικά θέματα αναφέρθηκε στην λειτουργία των νέων ψηφιακών ΚΕΠΑ, απονεμήθηκε επίσης το 97% των εκκρεμών συντάξεων.

Σε θέματα άμυνας ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι ξεριζώθηκε ακόμα ένα άβατο ανομίας στην πανεπιστημιούπολη και εγκαινιάσθηκε η πυραυλάκατος Βλαχάκος.

Σε διεθνές επίπεδο η Κομισιόν υιοθέτησε τον ελληνικό μηχανισμό ανάκτησης υπερκερδών και στην συμφωνία με την Total, αλλά και την λειτουργία του διασυνδετήριου αγωγού IGB.

Η κυβέρνηση μας αποτελεί μέρος της λύσης των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

ΠΗΓΗ NEWSIT

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.