Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Π. Ρήγας: Οι πολίτες να κρίνουν αν η πορεία ανάταξης της χώρας πρέπει να συνεχιστεί

«Η ΝΔ αναλώνεται μόνο σε γενικόλογες αναφορές για το οικονομικό της πρόγραμμα, εμείς θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, πώς θα κυβερνήσουμε και πώς θα προχωρήσει η ανάταξη της χώρας και πρέπει οι πολίτες να κρίνουν αν αυτή η πορεία πρέπει να συνεχιστεί ή θα σταματήσει», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM», σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και ενόψει των εθνικών εκλογών.

«Οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές παρότι πραγματοποιούνται και οι δύο σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν διαφορετικό αντικείμενο. Το βασικό επίδικο των εθνικών εκλογών είναι στη βάση ποιου πολιτικού προγράμματος θα γίνει η διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη περίοδο. Ακούω αυτές τις μέρες πολλά πράγματα που κρύβουν το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ», ανέφερε σχετικά.

Επίσης ο κ Ρήγας τόνισε: «Λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα μειώσει τους φόρους. Αποφεύγει ωστόσο επιμελώς να απαντήσει από πού θα βρεθούν τα χρήματα. Από περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στο κοινωνικό κράτος; Δεν είναι δυνατόν να αποκρύπτονται και να μη γίνεται συζήτηση επί συγκεκριμένων πραγμάτων. Και αυτή η συζήτηση θα γίνει τώρα. Θα μπούμε στην ουσία, δεν γίνεται να μένουμε στις περιγραφές. Η πρότασή της για το ασφαλιστικό, επί παραδείγματι, η μεταφορά δηλαδή πόρων από τον δημόσιο πυλώνα στην ιδιωτική ασφάλιση, αφορά ουσιαστικά μια επένδυση που γίνεται μέσω ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και κρύβει ρίσκο, δεν υπάρχουν απόλυτες εγγυήσεις, πρέπει να τα γνωρίζει αυτά ο κόσμος. Εμείς θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα της επόμενης μέρας που θα είναι συνέχεια των όσων έχουμε κάνει μετά την έξοδο τον Αύγουστο από τα μνημόνια και την επιτροπεία και ταυτόχρονα μια πορεία αλλαγής της οικονομικής κατάστασης».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.