Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Πανηγυρίζει» η Κουμουνδούρου: Ξεπεράσαμε τον «εξαψήφιο πήχη» των 100.000!- Τι αναφέρει non paper του ΣΥΡΙΖΑ

«Πανηγυρίζει» η Κουμουνδούρου για τους πάνω από 150.000 (οι πληροφορίες επιμένουν πως τελικά θα είναι και πάνω από 172.000) που προσήλθαν να ψηφίσουν για την (επαν)εκλογή Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος.
 
Ο πήχης των 100.000, άλλωστε, ξεπεράστηκε, με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να νοιώθει ανακούφιση, καθώς η σύγκρουση με τους 180.000 και πλέον που ψήφισαν πρόσφατα στο ΚΙΝΑΛ, ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιη. Βέβαια, αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα σήμερα, όπως και το τελικό ποσοστό που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας και για το οποίο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ποσοστό …υπαρκτού σοσιαλισμού, καθώς τον ψήφισε και η «Ομπρέλα», ενώ εκπλήξεις αναμένονται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εκλογή των μελών της νέας κεντρικής επιτροπής, τόσο ως προς τη σειρά, όσο και ως προς τα πρόσωπα που θα μείνουν εκτός.
 
Σε non paper του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, αναφέρονται τα εξής ως προς το αποτέλεσμα της Κυριακής:
 
«Σε μία συγκυρία ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει το στοίχημα.

Συγκεκριμένα πέτυχε:

 
– Να ξεπεράσει σημαντικά τον «εξαψήφιο» πήχη – αριθμό στις κάλπες της Κυριακής, με περισσότερους από 150.000 πολίτες να πηγαίνουν στις κάλπες σε όλη την Ελλάδα, να εγγράφονται μέλη και να ψηφίζουν τόσο για την ΚΕ όσο κυρίως για τον Πρόεδρο του κόμματος.
 
– Το στόχο που είχε βάλει μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, όταν έχοντας 30.000 μέλη είχε τονίσει πως το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (1.781.000 ψήφους) πρέπει να μπορέσει να γίνει μέλος, να ενταχθεί  στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αντιστοιχηθεί ο εκλογικός με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο στόχος αυτός πλέον επετεύχθη, με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να είναι ένα νέο μαζικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Η μεγάλη πορεία ενίσχυσης, μαζικοποίησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνεχίζεται μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με ακόμα πιο μαζικό και παρεμβατικό κόμμα σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.
 
– Τρία χρόνια μετά το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πλέον πάνω από 172.000 εγγεγραμμένα μέλη (110.000 νέα μέλη στη σημερινή ψηφοφορία και 62.000 ήδη εγγεγραμμένα), έχοντας πετύχει σχεδόν εξαπλασιασμό τους από το 2019 και σημαντική κοινωνική γείωση. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε πει εξάλλου ήδη από το Σάββατο πριν τις εσωκομματικές εκλογές στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους πως εάν καταφέρει να πετύχει διπλασιασμό των μελών (δηλαδή θα φθάσουν 120.000) θα είναι απολύτως επιτυχημένη η διαδικασία.
 
– Να ενισχύσει πολύ σημαντικά με νέα μέλη τον κομματικό μηχανισμό, να τον βάλει σε κινητοποίηση (σε μία εκλογική αναμέτρηση χωρίς ανθυποψήφιο) και να τον προετοιμάσει  για τη μεγάλη εκλογική μάχη των εθνικών εκλογών, που βρίσκεται μπροστά, δεδομένου ότι η χώρα εισέρχεται σε de facto προεκλογική περίοδο με το κλείσιμο τριών ετών διακυβέρνησης Μητσοτάκη.
 
– Να στείλει ένα σαφές μήνυμα πως δέκα χρόνια μετά το 2012, όταν και κατέγραψε τη μεγάλη εκλογική του άνοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όχι απλά παραμένει στο προσκήνιο ως ο προοδευτικός πόλος του πολιτικού συστήματος, αλλά ενισχύεται πολύ με νέα μέλη σε κρίσιμες κοινωνικές κατηγορίες (εργαζόμενοι, νέα γενιά, αγρότες, μικρομεσαίοι).
 
– Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από σήμερα γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της Αριστεράς, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ξεπερνώντας σε αριθμό μελών και πάρα πολλά – χωρών με πολλαπλάσιο πληθυσμό – της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».
ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

 

Απόψεις

Αθήνα, 23/06/2022Χθες το απόγευμα είχα την ευκαιρία να βρεθώ με τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη και συζητήσαμε διάφορα θέματα για το ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο, για το...
randomness