Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παρέμβαση 15minutes.gr: Κακοκαιρία «Ελπίς» – Ριζικές αποφάσεις και ενιαίο συντονιστικό, τώρα

Είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν κρύβεται στα δύσκολα αλλά βγαίνει και μπροστά αναλαμβάνοντας το όποιο βάρος, την ώρα που υπάρχουν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν στον τομέα τους.

Όπως και στην διαχείριση με την κακοκαιρία που ανέδειξε αρρυθμίες και αστοχίες.

Ανεξάρτητα από την παρέμβαση του στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν φοβάται να ζητήσει συγγνώμη, όμως πρέπει να πάρει και ριζοσπαστικές αποφάσεις.

Πέρα από το αν καταλογιστούν ευθύνες και σε τι επίπεδο – αυτό θα το δούμε τις επόμενες μέρες- πρέπει να προχωρήσει σε ριζικές αποφάσεις με πρώτη τη σύσταση ενός ενιαίου συντονιστικού οργάνου για φυσικά φαινόμενα, όπως η κακοκαιρία.

Μπορεί το πρώτο βήμα να έγινε με την σύσταση ενιαίου υπουργείου, αυτό της Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, αλλά εκ του αποτελέσματος, το μοντέλο  αποδείχθηκε ότι πρέπει να αναπροσαρμοστεί και να υπάρξει ενιαίο συντονιστικό. Εκεί όπου ένα πρόσωπο θα σηκώνει το βάρος και θα δίνει τις εντολές.

Δηλαδή Πολιτική Προστασία, αστυνομία, πυροσβεστική και στρατός να παίρνουν την ίδια ώρα ξεκάθαρες εντολές χωρίς ενδιάμεσους και μεσάζοντες.

ΥΓ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίρνει αποφάσεις εν θερμώ ενώ έχει πλήρη εικόνα για την πορεία και αποτελεσματικότητα κάθε κυβερνητικού στελέχους.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

 

Απόψεις

Ο πνευματικός κόσμος της Λαμίας και της Φθιώτιδας, θρηνεί την απώλεια του Ακαδημαϊκού δασκάλου Τριαντάφυλλου Παπαναγιώτου.Ο Τριαντάφυλλος Παπαναγιώτου ήταν δάσκαλος...