Πρεμιέρα σήμερα για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – Όλο το πρόγραμμα
Με πλούσιο πάνελ ομιλητών και συζητήσεων ξεκινά σήμερα το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις 22 Απριλίου. Η ατζέντα.
Στους Δελφούς ξεκινά σήμερα, Τρίτη 22 Απριλίου, το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε μια χρονική περίοδο όπου η παγκόσμια πραγματικότητα μετασχηματίζεται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Η φετινή διοργάνωση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 25 Απριλίου.
Το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών φέρνει στο προσκήνιο την πορεία του Οικονομικού Διαδρόμου Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης (IMEC), από τη σύλληψή του έως τη διαμόρφωση ενός δικτύου σιδηροδρομικών, ενεργειακών και ψηφιακών υποδομών με στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας μεταξύ Ασίας, Μέσης Ανατολής και Ευρώπης.
Η φετινή διοργάνωση με κεντρικό τίτλο “The Shock of the New” (Το Σοκ του Νέου), φέρνει στο επίκεντρο τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ετών: από τις πολεμικές συγκρούσεις σε Ιράν και Ουκρανία και τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται, έως τις ενεργειακές προκλήσεις και τις ριζικές αλλαγές που επιφέρει στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία η επέλαση της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Το πρόγραμμα του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών περιλαμβάνει περισσότερες από 200 συζητήσεις, 25 κλειστές συνεδριάσεις και έξι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή 1.200 ομιλητών. Μεταξύ αυτών, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκοί και κορυφαίοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.
Την έναρξη του Φόρουμ θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ την ολομέλεια της πρώτης ημέρας θα κλείσει ο διάλογος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Antonio Costa.



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

