Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Προεκλογική μάχη ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης με φόντο τα καμμένα της Βόρειας Εύβοιας

Στα αποκαΐδια της Βόρειας Εύβοιας δόθηκε η πρώτη προεκλογική μάχη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι «στην Βόρεια Εύβοια αποκρυσταλλώνεται η αδιαφορία και η κοροϊδία του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι ο πανικός της κυβέρνησης είναι τέτοιος που πριν καλά καλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινήσει για την Βόρεια Εύβοια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί την περιοχή ως ντεκόρ για δηλώσεις.

«Με μία θρασύτατη και προκλητική ανακοίνωση ο Γιάννης Οικονόμου προσβάλλει τους πυρόπληκτους της βόρειας Εύβοιας επειδή τόλμησαν να εκφράσουν την οργή τους κατά της κυβέρνησης» επισημαίνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου τονίζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τους κατοίκους «ντεκόρ» του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι όσο και να υποστηρίζει η κυβέρνηση πως τα έργα προχωρούν, οι κάτοικοι διαψεύδουν την κυβέρνηση, καθώς τονίζουν ότι τίποτα δεν έχει γίνει στην περιοχή μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού. «Δεν έκαναν τίποτα, δεν έφτιαξαν τίποτα» είπε κάτοικος στον Αλέξη Τσίπρα. «Πέρασε ένας χρόνος, μόνο λόγια και ανακοινώσεις» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με κάτοικο να απαντά: «Ένας αιώνας πέρασε» και να χαρακτηρίζει την Εύβοια «ρημαγμένη».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι σήμερα, σχεδόν 10 μήνες μετά από την καταστροφική φωτιά, η οργή των κατοίκων έχει δικαιολογημένα κορυφωθεί. «Διότι εκτός από μεγάλες υποσχέσεις δεν έχουν δει τίποτα απτό στην καθημερινότητά τους, καμία προσπάθεια να επουλωθούν οι μεγάλες τους πληγές.

Δέκα μήνες τώρα δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό μέτρο μπετόν για αντιπλημμυρικά έργα.

Δέκα μήνες τώρα και όσοι έχουν δει το σπίτι τα σπίτια τους να καίγονται, έχουν αποζημιώσεις που δεν φτάνουν ούτε για να μαζέψουν τα μπάζα από τα καμένα τους σπίτια.

Δέκα μήνες τώρα και όσοι είχαν δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής έχουν παραμείνει παντελώς αβοήθητοι, μόνοι τους να ξαναχτίζουν τη ζωή τους μέσα από τις στάχτες.

Όμως η κοροϊδία και τα επικοινωνιακά σόου έχουν και ένα όριο. Και αυτό το όριο εδώ έχει ξεπεραστεί. Και αυτό σύντομα θα το κατανοήσει ο κ. Μητσοτάκης, με τρόπο ηχηρό και δημοκρατικό, οπότε και αν αποφασίσει να στήσει κάλπες για να δραπετεύσει από τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε» καταλήγουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Στην συνάντηση  που είχε ο Αλέξης Τσίπρας  με τους δασεργάτες – ρητινοκαλλιεργητές στην περιοχή Μακρολίβαδο κοντά στο Μαντούδι ο  δασάρχης της περιοχής Σπύρος Ζιγκήρης τόνισε ότι «υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ξανά φωτιά είτε στο εναπομείναν πράσινο, είτε δίπλα και κοντά στους οικισμούς που αναπτύχθηκε βλάστηση και τώρα έχει ξεραθεί», καθώς δεν έχει γίνει τίποτα για την αντιπυρική προστασία της περιοχής.

ΠΗΓΗ NEWSIT

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness