Σε 10 υπολογίζονται τα κτίρια που κάηκαν στη Λευκάδα
Καταμέτρηση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας πραγματοποιήθηκε απο συνεργείο μηχανικών του νησιού.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταείδης, «από τη φωτιά, που τέθηκε νωρίς το απόγευμα υπό πλήρη έλεγχο, έχουν καεί δέκα κτίσματα».
«Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, αν δεν ήταν τόσο άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και των εθελοντών. Θα μπορούσε να είχε καταστραφεί όλη η παλιά πόλη της Λευκάδας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δρακονταείδης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ξαφνική πυρκαγιά στη Λευκάδα δεν προκάλεσε την ανησυχία των τουριστών, αφού όπως ανέφερε, «η υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε, αλλά και η συμμετοχή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Έρικσον S-64, έφερε άμεσα τον περιορισμό και την κατάσβεσή της πύρινης λαίλαπας
Για τα καταστροφικά αποτελέσματα της πυρκαγιάς, ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ο οποίος βρίσκεται, οικογενειακώς, στην Λευκάδα.
(ΠΗΓΗ ΑΠΕ)



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

